Dubbelgangers – Dominique & Marit Uittenhaaghe

Dubbelgangers
Uit die ene doos, bestaand uit verschillende boeken van verschillende schrijvers. ‘Dubbelgangers’ is het tweede boek wat ik daar uit lees. De kaft is vrolijk en er staat een tweeling op in elkaars spiegelbeeld.

De flaptekst:
De dubbelgangers in deze feelgood-roman van Dominique en Marit Uittenhaaghe zijn tweelingzussen Emma en Sofie. Ze zijn twee handen op één buik, maar wel duidelijk een linker- en een rechterhand, met elk hun eigen wil. Dubbelgangers gaat over hun bijzondere zussenband, een familiegeheim, en alles wat er nog meer in een hechte familie gebeurt in de loop van ongeveer een jaar tijd. Dubbelgangers is een herkenbare roman voor iedereen die net als de zussen Dominique en Marit Uittenhaaghe niet zonder zijn familie kan, maar soms ook niet mét.       

Mijn mening:
Het boek is een leuk verhaal die niet erg snel gaat. Toch lees je het verhaal graag. Je hoeft er niet bij na te denken, de spanning is minimaal. Zeker omdat je als lezer bij alle personen kan mee kijken, zie je dus alles. Verder is het echt een verhaal waar echt alles goed komt aan het einde. Het verhaal is nergens heel hevig.
Wel vond ik leuk om de band van een tweeling een keer anders uit gewerkt te zien worden. De tweeling is erg verschillend in hun gedrag. Waar dus Emma overal letterlijk de beren in het bos ziet, en na wat zoek werk op sites, wel een mogelijkheid is, maar ik woon er vlakbij en nu ja iedereen zegt dat ze daar uitgestorven zijn… Ben er zelf ook geen tegengekomen… Het verhaal wordt door Emma en Sofie verteld beide in ik-vorm. Dat staat wel duidelijk aangegeven, maar ik vond het geen prettige vorm om te lezen.


Titel:
 Dubbelgangers
Auteur: Dominique & Marit Uittenhaaghe
Uitgeverij: Zomer & Keuning
Vertaling: N.v.t.
Uitgave: 2016 – 340blz.

 

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 07-11-2016
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.