Een zomer in Frankrijk – Eva de Wit*

Een zomer in Frankrijk
Uit een doos, bestaand uit verschillende boeken van verschillende schrijvers. Wat kies je dan? ‘Een zomer in Frankrijk’ van Eva de Wit werd mijn derde keus. Het is een vrolijke kaft met zonnebloemen en het straalt voor mij echt Frankrijk uit!

De flaptekst:
Het zonnige zuiden lonkt. Weg van alles sores, genieten van het leven en verder nks. Dat lijkt Jet, Anne en Kiki wel wat. Maar het idyllische chateau waar ze komen werken (slash vakantie vieren) heeft te kampen met achterstallig onderhoud en financieel wanbeleid. Allemaal dankzij eigenaar Claude, die door omstandigheden niet meer voor zichzelf kan zorgen, laat staan voor het chateau. Samen met de rest van het personeel zetten Jet, Anne en Kiki er de schouders onder. En langzaam ontdekken ze dan toch de Franse charme waar ze naar op zoek waren.

Mijn mening:
Een fijn boek, waardoor je in heerlijke Franse zomer-sferen komt. En dat terwijl het buiten guur weer is!
Het is een verhaal waar in het begin veel namen in een keer voorkomen dus ik had wat tijd nodig om de personen te leren kennen. Daarna verdwijnen er ook een aantal dus word het nog makkelijker. Het verhaal is vol avontuur en heerlijke herkenbare personen. De stille, de babbelaar, een onzeker persoontje. Het vieve oudje. De knappe baas en de knappe boer! Alle ingrediënten zijn daar! Een paar leuke gebeurtenissen en toch ook nog een flinke dosis voorspelbaarheid maakt dit een makkelijk boek om met vermaak te lezen! Voorspelbaar én origineel, dat ook zeker!
Er word wat Frans gebruikt in het verhaal. Nu ik kan behalve mijzelf voorstellen geen woord Frans, dus geen idee of het klopt. Ik heb ook daarom geen idee of de zinnen nog iets anders zeggen dan de rest van de zinnen in het Nederlands eromheen.


Titel:
 Een zomer in Frankrijk
Auteur: Eva de Wit
Uitgeverij: Zomer & Keuning
Vertaling: Nvt.
Uitgave: 2016 – 304blz.

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 07-11-2016
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

3 Responses

 1. Simone
  Simone at |

  Grappig, ik heb ‘Een huis in Frankrijk’ thuis in de kast staan. Klinkt als een boek waarbij ik heerlijk kan wegdromen over een reis naar Frankrijk. En ik houd van reizen, dus ik denk dat deze me zeker zal bevallen!

  Reply
 2. Anneke van Dijken
  Anneke van Dijken at |

  Het is een heel leuk boek.

  Reply
 3. tamara
  tamara at |

  Vond beide boeken van haar super mooi.

  Reply

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.