Review: Fotofabriek.nl

Een  poosje terug ontving ik een mailtje van Fotofabriek met een vraag. Of ik mee wilde doen met een review en ik mocht dan een kalender maken.
Nu super leuk om zo’n mail te krijgen. Maar wat moet ik met een kalender? Ik heb een hele mooie, Jan Smit staat er verschillende keren op.
Maar ik heb geen talent op om dat ding te letten. Ik draai de maand altijd 2 maanden later om of zo. En er na kijken voor verjaardagen, lukt ook niet zo goed.

Ik mailde terug. En we kwamen overeen dat ik een fotoboek zou mogen doen.
Nu dat is leuk! En handig, want ik had nog 2000 foto’s of zo van mijn laatste vakantie, toen mijn familie hier op bezoek was. Super leuk natuurlijk. Paps, mams, mijn neef en zijn gezin. De nichtjes zijn een dankbaar foto-object.

Fotofabriek

Na het downloaden van het programma, dat ging heel makkelijk, kon het dus beginnen.
Je kan dan kiezen wat je wilt maken, en daarna hoe je het wilt vullen. Ik heb ze alle 3 uit geprobeerd en ik dacht dat als het programma het voor mij deed. Het makkelijk zou zijn. Maar nee. Allereerst te veel foto’s en ook nog eens door elkaar.

Eerst dus maar de foto’s uitzoeken en in een aparte map zetten. Dit via het scherm van de computer. Want in het programma is het te klein voor de details. (Als je op de foto klikt word hij wel groter, maar voor uit zoeken is dat veel klikken)
Daarna. Omdat de foto’s van verschillende camera’s kwamen, heb ik ze op verschillende belevenissen gesorteerd.  De sjablonen heb ik zelf gekozen. Ik wilde zoveel mogelijk foto’s gebruiken dus dat betekend volle pagina’s.
Er zijn veel verschillende sjablonen. Eerste gedachte was jee, wat veel. Maar het bleek anders. In verhouding heb ik veel lengte foto’s en daarvan zijn weinig sjablonen die mooi pasten bij mijn foto’s.
Het plaatsen van de foto’s benodigd een beetje zoekwerk, met hoe het precies werkt. Bijvoorbeeld je kan de foto’s niet slepen, je moet linksboven op het groene vlakje klikken. Ook als je bijvoorbeeld, de rechterkant meer in beeld wilt. Dan moet je niet met de foto slepen maar in en apart vak de foto bewerken. Aan het einde van de rit, had ik het helemaal onder de knie. Maar echt handig vind ik het niet. Maar dat kan komen door de fotobewerkprogramma’s als Picmonkey en Canva.

Ook kan je de fotovak niet aanpassen, iedergeval niet zo als ik het zou willen zien. *Er is een update geweest, nadat ik mijn fotoboek heb gemaakt en nu lukt het wel…*

Oke tot zo ver het programma! Hoe is het resultaat? Ik ben er erg tevreden mee! Ze heeft mijn fotoboek gecontroleerd en toen er iets niet helemaal mooi geplaatst was, kreeg ik een mailtje. Twas zo klein dat het mij echt niet op gevallen was.

Fotofabriek

Fotofabriek Fotofabriek

Fotofabriek Fotofabriek

Op de berg plezier maken. Zo als je kan zien zijn er veel verschillende mogelijkheden. Zoals ook een foto als achtergrond te gebruiken. Doe je dat niet, blijft er best veel wit over. Iets wat ik niet mooi vind. En daarbij elk plaatsje moet benut worden!

Fotofabriek Fotofabriek

Fotofabriek Fotofabriek

Zoals je ziet gebruik ik graag de 9 vaks-sjabloon. Naar mijn idee kan je er een beetje een stripverhaal laten zien.

Fotofabriek Fotofabriek

Fotofabriek Fotofabriek

Op de laatste pagina heb ik nog een natuur foto gedaan en daar na ook één op de achterkant.
Ik weet niet precies hoe. Maar die foto verdween dan ook nog wel eens en dat was jammer want het een beetje prutsen om het mooi te krijgen.

Wat vind ik van Fotofabriek en hun product(en)?

Linda is erg aardig en behulpzaam. Programma vind ik niet helemaal gebruiksvriendelijk.
Product is daarentegen uitstekend en erg mooi!

Dank voor de mogelijkheid en ik kom zeker nog eens terug!

Fotofabriek

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.