Sara: de dochter van de wijnbouwer – Kristen Harnisch

Sara
De cover trok me aan en de flapttekst trok me over de streep. Ik probeerde mijn verwachtingen niet té hoog te zetten, toch een beetje bang dat ze niet waar zouden zijn als ik ze hoog zou laten en begon met lezen.

De flaptekst:
Het Loiredal, 1895. De zeventienjarige Sara Thibault droomt ervan om meesterwijnmaker te worden, net als haar vader. Maar als deze door een tragisch ongeval om het leven komt, wordt de wijngaard aan hun grootste rivaal verkocht. Na een dramatisch voorval vlucht Sara samen met haar zus Lydia naar New York.
Philippe Lemieux heeft zich in Californië gevestigd om er een grote wijngaard te verwezenlijken. Dan krijgt hij het bericht dat in Frankrijk zijn broer is vermoord, en hij besluit ervoor te zorgen dat de dader zijn straf niet zal ontlopen.
Als ook Sara naar Californië vertrekt in een poging alsnog haar droom waar te maken, komen de twee elkaar in een wijngaard tegen.
Onmiddellijk beseft Sara dat deze man haar lot in handen heeft.

Mijn mening:
Ik had mijn verwachtingen gewoon kunnen laten waar ze waren, want ik vond het een heel mooi boek. Als lezer zie je van alle personen wat en daardoor weet je iets meer. Maar niet genoeg, er blijft genoeg dingen over om over te raden. De sfeer is heel echt en je word mee getrokken in het verhaal. Het laat je niet los en je leest het in één ruk door.
Sara is nogal jong en soms merk je dat niet zo in het verhaal, toch vond ik dat niet hinderlijk. Phillipe is een man waar iedere vrouw van droomt! Toch is het verhaal niet eenvoudig, eind goed al goed er zijn flink wat hobbels te nemen.
De flaptekst verraad een beetje wat er gaat gebeuren maar er zijn genoeg verrassende feiten/dingen in verwerkt.
Absoluut een aanrader. Ik heb ‘Sara’ via de e-bibliotheek gelezen en was onderlaatst in een christelijke boekhandel en vroeg aan hem of hij ‘Sara’ al had gelezen, nadat ik de cover herkende. Dat had hij nog niet, maar nu zeg ik het zelfde als tegen hem. Een absolute aanrader!

Titel: Sara: de dochter van de wijnbouwer
Auteur: Kristen Harnisch
Uitgeverij: Mozaïek
Vertaling: Mariell Duindam
Uitgave: November 2014– 368blz.

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 04-12-2016
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.