Voor altijd in mijn hart – Kim Vogel Sawyer

Altijd

Scrollend door de E-bibliotheek, of wel eerst kijken of er nieuwe/andere boeken van mijn favoriete schrijvers zijn toegevoegd en dan opzoek in de grote massa. In verhouding is het aanbod niet groot, maar nog steeds ben ik niet uitgelezen. Nadeel is wel dat je 3 weken 10 boeken hebt en ben je eerder klaar? Dan is het wachten… Helaas. Maar tussen het scrollen vond ik dus dit boek en ik voelde het heimwee van de kinderen in de flaptekst! Beetje moeilijk uit te leggen.

De flaptekst:
Verenigd door de band van het bloed, maar gescheiden door de tijd. Zullen drie weeskinderen elkaar ooit weervinden? New York, 1886. Door een grote brand verliezen drie Ierse kinderen hun ouders. Ze komen in een weeshuis terecht, maar worden algauw met de trein naar Missouri gestuurd om geadopteerd te worden. Ondanks de verwoede pogingen van de achtjarige Maelle om als broer en zussen bij elkaar te blijven, wordt ieder kind door een andere familie geadopteerd. Maar Maelle geeft het niet op, ze doet er alles aan om het gezin weer te herenigen. Zeventien jaar later is Maelle nog steeds op zoek naar haar broer en zus. Maar langzamerhand vervagen haar herinneringen en vervliegt haar hoop. Zal ze Mattie en Molly ooit weerzien?

Mijn mening:
Ook dit verhaal speelt zich af in het verleden, de nostalgie spat van dit boek af. Terwijl het daar zeker niet alleen omdraait. De cover vind ik heel goed passen bij het verhaal. Echt heel goed!
De kinderen raken hun ouders kwijt en de eerste bladzijdes vond ik Maelle een dom kind. Gelukkig was de rest van het boek niet zo geschreven. Weer iemand trouwens hoe je de naam uitspreekt?
Ik wil niet spoilen dus kan niet te diep op het volgende in gaan. Naast het hoofdonderwerp: de kinderen. Is het tweede onderwerp er groot en goed verweven in het verhaal van alle drie de kinderen. Onvoorstelbaar dat sommigen tegen was, en dat mensen anderen zo kunnen beschadigen.
Het verhaal wordt door alle drie de kinderen verteld. Daardoor leer je ze alle drie kennen. Persoonlijk vind ik dat de verhaal lijn van Maelle het grootst en het diepst is uit gewerkt. Daarna het jongste zusje en daarna het broertje. Het is een mooi verhaal met de nodige diepgang, met hier en daar te grootte toevalligheden, maar ik stoorde mij er niet aan. Ik had het boek in no-time uit!

Kameel

Titel: Voor altijd in mijn hart
Auteur: Kim Vogel Sawyer
Uitgeverij: De Banier
Vertaling: Liesbeth Goedbloed
Uitgave: 2009 – 268 blz.

 

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 07-12-2016
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.