Een echte heer (Michigan Brides #2) – Jody Hedlund

Een echte heer

De cover trok me aan toen ik aan het rond scrollen was op de E-bibliotheek. Alleen de cover is al een plaatje! Na het lezen van de flaptekst dacht ik, dat dit boek wel de moeite waard was om uit te proberen.

De flaptekst:
Michigan, 1881. De weduwe Annalisa Werner probeert voldoende geld bij elkaar te krijgen om voor het land te betalen dat haar man had gekocht. Maar ze zal een echtgenoot moeten vinden om haar te helpen. De Duitse Carl von Reichart is veroordeeld voor een zwaar misdrijf, dat hij niet heeft gepleegd. Hij vlucht naar Michigan en vindt een baan op de boerderij van Annalisa. Annalisa weet dat Carl iets probeert te verbergen, maar voelt zich desondanks tot hem aangetrokken.

Mijn mening:
Bij mijn weten had ik nog nooit een boek van haar gelezen, haar naam was al wel vaker voorbij gekomen. En ik vind dit zeker een ontzettend goede kennismaking! Het bleek dus later een boek van een serie, dus ik kan mijn lol nog wat langer laten duren.
Het verhaal is levens echt en het speelt zich af in het verleden, een flink portie geschiedenis is er in verwerkt en dat onderzoek merkt men bij het lezen. Ik vond het ook erg interessant omdat ik dus nu in Duitsland leef en dus indirect ook nog wat extra leer van hun geschiedenis. Ik denk dat ik dit anders op school zou hebben gehad…
De hoofdpersonen zijn levensecht en mensen die ook groeien in/door het verhaal heen. Erg mooi om te lezen ook het symboliek van het geloof en God vind ik erg mooi gedaan. Hoe je je ook voelt je ben nooit te klein of te onbelangrijk voor God. Niets is belangrijker dan jij/u! Prachtige boodschap!

Prachtig boek! Een dikke aanrader!

Kameel
Titel:
 Een echte heer
Auteur: Jody Hedlund
Uitgeverij: Voorhoeve
Vertaling: Tineke Tuinder- Krause
Uitgave: 2013 – 384blz.

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 25-12-2016
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.