Silber -#1 #2 #3- Kerstin Gier

Silber Silber Silber

Een recensie van drie boeken ineen. Ik was even aan het twijfelen maar ik heb toch besloten ze samen te pakken. Het is de tweede serie die ik van Kerstin Gier lees. Kerstin met een E! altijd handig die ebiblitheek. Die er Kirstin van heeft gemaakt bij de ene helft van de boeken. Klik verder om het achter te komen wat ik van de 2e serie vond!

De flaptekst:
Boek 1:
Sinds Liv Silber met haar moeder en zusje naar Londen is verhuisd, droomt ze nogal vreemd. Lange gangen met versierde deuren, in raadsels sprekende standbeelden, de nanny die haar achtervolgt met een bijl… Liv droomt zelfs over een kerkhof, waar ze midden in de nacht vier jongens allerlei mysterieuze rituelen ziet uitvoeren. Nog vreemder wordt het als de jongens echt blijken te bestaan. En het allervreemdst is misschien wel dat ze dingen over Liv weten die alleen in haar dromen voorkomen. En dat is nog maar het begin…

Boek 2:
Liv Silber heeft nogal wat aan haar hoofd: Hoe kan het dat het roddelblog van de school al haar geheimen kent? Welke duistere gestalte schopt ’s nachts stennis in de eindeloze gangen van de droomwereld? En wat gaat ze doen aan haar onuitstaanbare stiefzusje en sluwe grootmoeder?
Nachtmerries, mysterieuze ontmoetingen en wilde achtervolgingen zijn niet bepaald bevorderlijk voor een goede nachtrust. Het feit dat er zowel overdag als ’s nachts mensen zijn die nog een appeltje met Liv te schillen hebben, maakt het er allemaal niet beter op… Gelukkig heeft ze een aantal hele leuke (lees: knappe) vrienden en Henry die letterlijk de jongen van haar dromen is. Of heeft ook hij iets te verbergen?

Boek 3:
Liv Silber heeft drie problemen. Eén: ze heeft gelogen tegen Henry. Twee: haar droomavonturen worden steeds gevaarlijker. Arthur heeft de geheimen van de droomwereld ontrafeld en kan daarmee onherstelbare schade aanrichten. Hij móét tegengehouden worden. Drie: Livs moeder en Graysons vader willen in de zomer trouwen.
En Moker, de boze grootmoeder van Grayson, heeft over de bruiloft uiteraard allerlei ideeën, die nogal verschillen van die van de bruid.
Liv moet alles op alles zetten om deze dreigende catastrofes tegen te houden…

Mijn mening:
De drie boeken zijn heerlijk om te lezen! Lekker wegdromen en eerst dacht ik dat het weer vergelijkbaar werd met als de edelsteentrilogie, maar dit keer bleef alles goed te volgen.
Liv is een lief schoolmeisje die haar klauwtjes goed kan uitslaan. 4 knappe jongens. En in dit verhaal zelfs meerdere boosaardige mensen, maar wie is het gevaarlijkst?
Ik noem de drie boeken een verhaal, want het loopt in één stuk door. Het verhaal had met hier en daar minder herhaling makkelijk in 2 boeken gepast. Maar ergerlijk is het zeker niet dat het er drie zijn geworden. Het is een verhaal wat je graag door leest.
De personages zijn goed weg gezet. En ik ga zeker Liv en Mia missen. Vooral Mia eigenlijk. Het derde boek spreekt over dat Liv alles op alles moet zetten, maar helemaal ben ik het daar niet mee eens. De oplossing is niet van haar en ze was er wel maar op dat moment deed ze erg weinig.
Het einde had ik trouwens niet kunnen voorspellen dus, erg goed gevonden!
Ook een goede keuze om niet alle hoofdpersonen de hoofdrol te laten houden, daardoor behield ik zeker meer het overzicht.
De boeken zijn zo leuk te lezen en je vraagt je gewoon echt af of het in het echt ook mogelijk is. Tja. dan val je in slaap en word je wakker en denk je wat te horen, maar slaap je nog of ben je echt wakker? Jep zo intensief had ik die dag het derde boek gelezen 😛

In de eerdere delen worden ook wat extra’tjes gegeven, het is een leuk gegeven! Ook is aan elk einde van het boek een overzicht van de personen die meededen in desbetreffende boek. Erg leuk, maar ook ergens nutteloos voor mij want de personen zijn goed te volgen.

De covers vind ik prachtig en de mooiste heb ik gekozen om bij deze blogpost te plaatsen. Deze covers vond ik bij puur toeval want de ebieb heeft andere. Ik zwijmel er helemaal bij weg! Ik denk dat ik deze boeken erg graag in mijn kast zou willen hebben…. Jep! ze gaan op mijn lijstje! D

Kameel

Boek niet gevonden? Bestel via de klantenservice!


Titel:
 Silber- Het eerste, tweede en derde boek der dromen
Auteur: Kerstin Gier
Uitgeverij: Blossom Books
Vertaling: Merel Leene
Uitgave: 2013-2014- 2015– 326blz.-332blz.-362blz.

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 25-12-2016
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.