Karen Kingsbury

Uitgeverij KOK heeft Karen Kingsbury in hun fonds in Nederland. Hun website meld dat ze de absolute nummer 1 is van de christelijke romanschrijvers van Amerika. Ze heeft ruim 50 romans geschreven waarvan meer dan 25 miljoen exemplaren in omloop zijn. Ze won verschillende prijzen en sommige van haar boeken worden zelfs verfilmd!
In haar boeken bevind zich een boodschap van hoop. Stapels brieven en emails vertellen haar dat die boodschap vele levens heeft veranderd.

Karen

Karen is geboren op 8 juni 1963 als oudste van 5 kinderen. Haar familie verhuisde veel voor haar vaders baan. En ze heeft in 1986 haar diploma journalistiek gehaald en werkte een tijdje als sportverslaggeefster. Daarna schreef ze artikelen voor de voorpagina van ‘The Daily News’. Haar eerste boek gaat dan ook over een moordzaak die ze in die tijd als journalist heeft gevolgd.

Karen is naast een succesvol auteur ook een veel gevraagd en geprezen spreker op vrouwenbijeenkomsten. Ook schrijft ze liedjes en werkt ze samen met haar creatieve dochter Kelsey.
Ze woont in Tennessee in Amerika met haar man, Don, met wie ze op 23 Juli 1989 trouwde, en 6 kinderen, waarvan 3 geadopteerde jongens uit Haïti. Sean, Josh and EJ. Ze verwachte haar eerste kind, Kelsey, toen ze 6 maanden getrouwd waren. Hun 3e kind, Austin, had een hart probleem en werd als 3 weken oude baby geopereerd.  Kelsey is een actrice en is getrouwd met Kyle Kupecky en hebben samen een zoon, Karen’s eerste kleinzoon. Tyler, haar eerste zoon en tweede kind is een screenwriter en Sean, Josh en EJ studeren en Haar jongste zoon is op de middelbare school. Haar vrije tijd besteed ze graag met haar gezin.

Karen

Karen’s vader overleed aan de gevolgen van complicaties van diabetes. Karen koos er toen voor om gezonder te gaan eten en de suiker uit haar eetpatroon te halen. Het resultaat was dat de tussen Januari en November 2007, 70 pounds verloor, of wel 35 kilo!

Toen Karen de liefde van haar leven ontmoette, ontmoette ze ook Jezus. Hij bracht een bijbel naar hun eerste date en vroeg of ze Philipijnen samen konden lezen. Ze kende geen Philipijn of iets en ze dacht serieus dat hij gek was. Maar hij was leuk, dus las ze met hem de bijbel.
3 maanden gingen voorbij en de en de spanning in de gesprekken over de”Bijbel” groeide. Ze kon haar zienswijzen niet verdedigen. Zienswijze die zo waren gegroeid over de jaren. Op een dag, had ze het. Op een middag, staande bij Don’s auto. Had ze zijn dierbare bijbel, met Bijbelteksten onderstreept en gemankeerd op de grond gegooid. De rug brak precies in het midden. Don pakte de bijbel op en had haar een trieste blik gegeven en was weg gereden.

 Ze dacht dat de grond zou openen en dat ze regelrecht naar de… Jeweetwel zou gaan. Maar in plaats daarvan stond God het toe dat ze in haar auto stapte en naar een christelijke boekwinkel ging. Een plaats waar ze altijd voorbij was gegaan en nooit binnen was gestapt.

 Ze kocht een bijbel en naslagwerk. Ze ging naar huis en wilde het duidelijk maken hoe haar eigen overtuiging was. Maar in plaats daarvan hoorde ze God zeggen; Je kan je eigen standpunt over het leven volgen die ongegrond is. Of je kan vast grijpen aan Mijn Woord en nooit meer los laten.

Ze greep en ze houd nog steeds vast. Nog steeds staande op de rots. Ze zegt dat alle dagen van de rest van haar leven gewijd zijn aan God. Don vergaf haar, ze gingen naar Bijbelstudie en een paar maanden later zijn ze gedoopt. Dezelfde week vroeg Don haar ten huwelijk en ze trouwden. Op de heetste dag van het jaar 1989. Maar het maakte hen niets uit. Met God aan hun zijde, waren ze klaar om de wereld aan te kunnen, Zijn liefde te delen op welke manier dan ook, naar Gods plan.

Ze leefden in een klein appartement met geen airco of verwarming. Don studeerde nog hard aan zijn leraarsopleiding en Karen werkte bij de krant. Rond die tijd verhuisde ze naar de voorpagina. Meestal schrijvend over een verdrietig en spraakmakende moord. 6 maanden na hun huwelijk merkten ze dat Karen zwanger was, als was dat zeker het plan niet. Lange werkdagen bij de krant. Karen maakte zich zorgen dat ze haar kind nooit zou leren kennen en Don zei simpel en blij. ‘We moeten bidden. God zal ons een weg laten zien zodat jij thuis kan schrijven. Hij kan dat doen.’

In de opeenvolgende 9 maanden bidden ze beiden. Karen vol vrees en twijfel, Don vol hoop en standvastig. Ze baden voor een manier om thuis te werken. Een apart verzoek. In dezelfde tijd Karen verkocht een verhaal aan People Magazine, een droevige moordverhaal die ze had geschreven voor de krant. Toen het in de tijdschrift stond. Een literatuur agent  in New York zocht contact met haar, en hij dacht dat het een interessant boek zou zijn en Karen ging akkoord met het voorstel.

Op dat moment, zag Karen het gesprek niet als een onderdeel van God’s plan. Maar drie dagen voor ze weer aan het werk moest, de agent belde nogmaals. Hij zei dat ze moest gaan zitten. Hij had haar boek in een bied-oorlog gekregen met als resultaat veel beter was dan gehoopt. De eerste cheque was $12.49 meer dan wat ze in een heel jaar verdiende. Ze volgende dag stopte ze direct met haar baan. Sindsdien is ze altijd tuis gebleven om boeken te schrijven. In de daarop volgende jaren schreef ze 4 crime- boeken. Niet haar favoriete onderwerp. En ze kon niet meer over moord schrijven. Ze smeekte God om te laten zien wat het volgende was, hoe de weg terug was naar plan A. Een romanschrijfster zijn.

In 1995 las Karen een boek van Francine River en Karen wist dat ze boeken wilde schrijven om God groot te maken, voor de rest van haar leven. In die lente schreef ze eerste Roman- Where Yesterday Lives. Niemand wist wat ze met het boek aan moesten. 30 afwijzingsbrieven volgden. Haar Uitgever van haar eerste boeken, vond het geweldig maar zonder de seks-scenes en heftig taalgebruik wisten ze niet was ze moesten doen met het verhaal. Karen ging verder, biddend en gelovend.

Een jaar later, 1996, Ze ontving bericht van een Uitgeverij, ze wilden haar boek en nog eens 2 daarbij. Minimaal. Op hetzelfde tijdstip konden ze hun 3e kind verwelkomen in hun familie. In dezelfde week dat Austin geboren werd, kwam ook haar eerste roman op de markt!

Een paar dagen later de dokters ontdekt dat Austin een hartprobleem had en werd met 3 weken oud, met spoed geopereerd. Een operatie die zijn leven redde. In de volgende jaren adopteerde Karen en Don 3 zonen uit Haïti.

Sinds de eerste roman, schrijft Karen levensveranderende fictie boeken. Zeker als God haar het verhaal op haar hart legt. Hij heeft jou hart in gedachten.

Vandaag de dag is haar familie gezond en blij.  Karen zegt dat ze echt nooit, maar dan ook nooit stopt met schrijven!

 Persoonlijk ben ik daar erg blij mee, ze heeft een aantal erg mooie boeken geschreven, al heb ik nog lang niet alles gelezen!
O.a. de serie van 9/11, Cody Runner en een paar standalone’s hebben mij in mijn jonge jeugd met haar kennis laten maken en sindsdien ben ik fan van haar en haar boeken!

Een boekenlijst van Karen’s website geeft al haar boeken weer. Daar leer ik dat Karen nog meer schrijft dan ik wist! De titels zijn hoofdzakelijk hier in het engels, vele boeken zijn vertaald naar het Nederlands!

Standalone novels

 • Between Sundays
 • The Bridge – this was made into a television movie in 2015.
 • The Chance
 • Coming Home
 • Divine
 • Fifteen Minutes
 • Like Dandelion Dust
 • Oceans Apart
 • On Every Side
 • Shades of Blue
 • This Side of Heaven (w/ friends from Cody Gunner series)
 • Unlocked
 • Where Yesterday Lives
 • When Joy Came to Stay

Angels Walking series

 • Angels Walking
 • Chasing Sunsets
 • A Brush of Wings

Heart of the Story collection

 • The Family of Jesus
 • The Friends of Jesus

9/11 Series

 • One Tuesday Morning
 • Beyond Tuesday Morning
 • Remember Tuesday Morning – former title Every Now and Then

Lost Love series

 • Even Now
 • Ever After

Red Gloves series

 • Gideon’s Gift
 • Maggie’s Miracle
 • Sarah’s Song
 • Hannah’s Hope

Forever Faithful series

 • Waiting for Morning
 • A Moment of Weakness
 • Halfway to Forever

Timeless Love series

 • A Time to Dance – made into a television movie in May 2016.
 • A Time to Embrace

Cody Gunner series

Redemption series – BAXTER ONE

 • Redemption
 • Remember
 • Return
 • Rejoice
 • Reunion

Firstborn series – BAXTER TWO

 • Fame
 • Forgiven
 • Found
 • Family
 • Forever

Sunrise series – BAXTER THREE

 • Sunrise
 • Summer
 • Someday
 • Sunset

Above the Line series – BAXTER FOUR

 • Take One
 • Take Two
 • Take Three
 • Take Four

Bailey Flanigan series – BAXTER FIVE

 • Leaving
 • Learning
 • Longing
 • Loving

Children’s books

 • Always Daddy’s Princess
 • The Brave Young Knight
 • Far Fluttery
 • Go Ahead and Dream
 • Let Me Hold You Longer
 • Let’s Go On a Mommy Date
 • Let’s Have a Daddy Day
 • The Princess and the Three Knights
 • We Believe In Christmas
 • Whatever You Grow Up To Be

Gift books

 • Forever Young
 • Be Safe Little Boy
 • Stay Close Little Girl
 • Forever My Little Boy
 • Forever My Little Girl

True crime

 • Missy’s Murder
 • The Snake and the Spider
 • Deadly Pretender: The Double Life of David Miller
 • Final Vows

E-shorts

 • The Beginning – prequel to THE BRIDGE
 • Elizabeth Baxter’s 10 Secrets to a Happy Marriage
 • I Can Only Imagine

Treasury of Miracles Books

 • A Treasury of Christmas Miracles
 • A Treasury of Miracles for Women
 • A Treasury of Miracles for Teens
 • A Treasury of Miracles for Friends
 • A Treasury of Adoption Miracles Devotional

Bronnen:
https://www.karenkingsbury.com/my-story
http://www.kok.nl/auteur/karen-kingsbury/
https://en.wikipedia.org/wiki/Karen_Kingsbury
https://www.goodreads.com/author/show/3159984.Karen_Kingsbury?from_search=true

2 Responses

 1. tamara
  tamara at |

  Ik vind haar ook een fantastische schrijfster.

  Reply

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.