Eerlijke liefde – Sandra Berg

eerlijke liefde

Nog een boek uit de doos en helaas dit keer zag ik op tegen het boek. Ik had al eens vaker een boek van deze schrijfster gelezen en dat was niet echt positief uitgevallen. Zou het dit keer anders zijn met ‘Eerlijke liefde’?

De flaptekst:
Amy weet waar ze heen gaat en waarom, als ze aan boord van de Peter Pan gaat. Maar dan ontmoet ze Gareth. Wat niet meer dan een avontuurtje had mogen worden, haalt haar leven overhoop en brengt haar aan de rand van een afgrond. Niets is meer zeker…

Mijn mening:
Ik weet dat mijn tegenzin mijn mening kan beïnvloeden maar ik probeer zo open mogelijk aan het boek te beginnen en te vergeten wie het schrijft.
Het verhaal begint met de nodige spanning en het is lang niet duidelijk wat er loos is en waar ze heen gaat en vooral waarom. Helaas word deze spanning niet opgeheven, want veel is niet opgehelderd. Er is veel herhaling en het verhaal loopt erg langzaam. Het woordgebruik is wel goed te volgen. Ik vind dat veel kansen zijn blijven liggen. Thema vind ik goed gevonden en word niet vaak genomen om van uit te schrijven. Dit is voor mij dan ook het enigste pluspunt. Want de uitwerking vind ik drie keer niks.
Om uit te leggen waarom niet, zijn hier onder kans op spoilers!

Het idee vind ik echt goedgevonden en de setting is ook origineel. Maar in het boek zegt ze, ze is geen golddigger. Maar wat is ze dan? Ze trouwt met verschillende oudere mannen.
Ze heeft problemen met de dood van haar moeder. Hangt zo vast aan haar moeder.
Waarom hangt ze zo vast, waarom gaat ze touwen met die mannen? Waarom met die pillen van de laatste man?

Echte antwoorden komen er niet. Ja antwoord hoe haar moeder dood is gegaan etc. Maar de diepgang, het waarom van haar handelingen komt dus niet uit de verf.
Naast dus dat het verhaal langzaam gaat en veel herhalingen heeft.
Ondertussen heb ik meer boeken van Sandra gelezen en elke keer kom ik helaas op dit uit. Sommige schrijvers zie je groeien door de jaren/boeken heen, naar mijn inzien blijft ze stil staan.

Ik weet dat dit erg cru klinkt en ik weet dat andere er anders over nadenken. Zoals mijn eigen moeder. Voel je dan ook alsjeblieft niet aangevallen door mijn mening als jij het boek wel erg goed vond.

Kameel
Boek niet gevonden? Bestel via de klantenservice!

Titel: Eerlijke liefde
Auteur: Sandra Berg
Uitgeverij: Uitgeverij Cupido
Vertaling: N.V.T.
Uitgave: 2016 – 236 blz.

 

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 09-12-2016
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

One Response

  1. Heleen van der Velde
    Heleen van der Velde at |

    Ik lees een eerlijke recensie over een boek waarin de eerlijkheid van de liefde niet zo helder wordt………

    Reply

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.