Wat een dag, wat een dag!

Het is al weer even geleden dat ik een persoonlijke blog online heb gegooid. Die van mijn verjaardag is wel gemaakt maar nooit online gekomen.

Dus in het kort, mijn verjaardag 2 keer gevierd. 1 keer op de bijbelkring. Met de door mij gebakken appeltaart. Champagne en super oud serviesgoed. De mooiste wensen en gebeden kwamen voorbij.
Op mijn verjaardag zelf ben ik met een collega de stad rond geweest en daarna heb ik met mijn goede vriendin Susan van de bijbelkring de middag en avond door gebracht. ‘s avonds hebben we gezellig een avondje Kino gedaan. Voor herhaling vatbaar!

Maar op vandaag/gisteren terug te komen. Op mijn werk. Ik werk op Zuid en Noord. En een poosje terug was het al voorgekomen dat sommigen ( 2 heren geen nee accepteerden, bij een heeft mij chef er voor gezorgd dat het ophield, de andere was al niet meer daar werkzaam en daar moest ik met de politie dreigen waarna het ophield).

Wat het nu lekker rustig op dat vlak, doe nu een andere collega raar. Want raar is het gewoon. En ik heb nog mijn voorhoofd gecheckt, want misschien stond er nog wat op geschreven ofzo. Maar nee het was toch echt leeg!

Collega Matzi(is zijn bijnaam op het werk) en hij vroeg ineens. “Zo wanneer gaan wij eens koffie drinken?”
Tja nooit dacht ik. Maar ik hoop hier nog langer te blijven werken dus probeer het iets subtieler te brengen. Hij vraagt naar mijn vrije dagen. Iedereen kan de planning zien, dus dat houd dinsdag in. ‘Ah dan moest hij werken’ zei tie.
Ik greep mijn kans en zei dat ik toch niet kon omdat ik naar de bijbelkring ga op die dag. Hij keek me toch raar aan!
‘Wat doe je daar dan?’
‘Nou bijbellezen, erover spreken en discuteren. Het is echt leuk en is niet zo saai als het klinkt.’

Ik denk; mooi daar heb ik mij redelijk uit kunnen redden. Duidelijk toch?
Want die gabber he. Die Matzi. heeft een vrouw en zeker één kind. Hij schijnt er nog meer te hebben.

Ik vertel het later aan mijn goede collega Helga. Ze zegt, ‘dat ga je niet doen he. Hij is een player!’
En ik vertel haar het bovenstaande. Ze moest wel even weten of het waar was van de bijbelkring. 😀
Even later komt hij voorbij met een leeg flesje en hij slaat me op mijn billen met dat flesje! Helga kijkt naar mij en ik naar haar! ‘WHAT deed hij nu?!’ op ons beider gezicht geschreven. Hij was ondertussen verder gelopen en ik was gewoon even te verbaasd om gelijk antwoord te geven. Hij loopt weer terug en ik zei toen tegen hem. ‘De eerst volgende keer dat je dat doet, doe ik het bij jou op je kop.’

Dag

Leek mij duidelijk.
Helga en ik bescheuren het en regelmatig barsten we uit in lachen. We praten er over dat het eigenlijk gewoon not done is wat hij doet. Hij heeft een vrouw! Een kind met haar! Helga kent hem al langer en tipt de sluier nog wat hoger op. Hij schijnt het vaker te doen en ook onder het oog van die vrouw zelf!!! Hij had het ook bij haar geprobeerd.

Ik sta bij de gril en hij komt naast me staan. En tja ik ben klein. En hij leunt op mijn schouder en zegt/fluistert iets als ‘Zal ik het de volgende keer het met de hand doen?’ En weg is hij al. Ik roep hem na;  Dat als hij dat doet hij op zijn noten moet letten.

Is de boodschap nu overgekomen?
Nee hoor, ik sta aan de kassa en hij pakt een papiertje en hij gaat ‘strelend’ met één vinger over mijn hand. (griebels) En er staat een klant bij. Dus ik zei maar niks. In feite was het ook iets wat niks is. Als het gewoon zou gebeuren of een vrouwelijke collega tegen mijn hand aan komt. Dan denk je er niks van. Maar nu door wat hij eerder heeft gedaan…

In feite is het allemaal klein.  Ik voel me ook niet bedreigt in die mate, want verder mag ik hem eigenlijk wel. Het is gewoon een player( en niet echt handsome) Het is gewoon om te lachen.
Maar het heeft wel een keerzijde. Want ik wilde in het begin niet bot zijn. Maar bij wat hij doet voel ik me niet echt fijn/ op m’n gemak.
Ik wil niet bot zijn, zodat het ongemakkelijk word om samen te werken. Ik wil niet bot zijn en kans maken dat ik mijn volgende contract misloop.( mijn chef is zeker geschikt, zeker met zijn eerdere hulp. Maar toch, het blijft een man).
En potjan. Het is toch zeker niet mijn fout. Door hem komt het. Ik ben geen seksobject. en ik vertik het om hem zijn gang te laten gaan.
Daarom heb ik het er gelijk met Helga er over gehad. Geen geheim ervan maken. Het gebeurde met het flesje zag ze ook en ze had hem later ( met een andere collega(vrouw) in de buurt. Beetje ingemaakt. Zo van; ‘ben je weer fout aan het flirten. Ik zag het wel.’ Ik was net niet in de buurt. had zijn gezicht wel willen zien. Zo jammer.  Ze vertelde het me.
Daarna heeft hij behalve met zijn wenkbrauwen wiebelen niks meer geprobeerd. Nuja mijn voornemen om de eerst volgende keer dat hij wat doet, recht toe aan te zeggen. dat ik dat niet wil, blijft staan. Maar misschien is het niet nodig. Nu hij weet dat, anderen het ook weten…

Maar hemel. het is toch triest, zo’n kerel?
En ja ik kan nog steeds lachen. Ik schrijf dit ook lachend. Want jongens ik weet dat hij een vrouw heeft. Ik heb haar ontmoet. Ze is hartstikke aardig. Ik heb foto’s van zijn zoontje bekeken! En toch denkt hij dat hij dit kan doen. Zo ineens. Ik ken hem een half jaar en nooit heeft hij dit eerder uitgeprobeerd. behalve knipogen. Maar dat doet de helft van de man bevolking daar, dus ik dacht dat het aan het water lag…

Ik heb nog even bedacht een vriend te verzinnen maar dat helpt volgens mij bij zulke sukkels niet.

Nuja behalve dat ik niet gecharmeerd was van zijn pogingen was het een grappige dag, Jongens wat een dag, wat een dag, ik genoeg lol gehad voor de hele week.

Zo en hoe was jou zaterdag?

dag

5 Responses

 1. Jantine
  Jantine at |

  Wat triest inderdaad! En je zou toch denken dat ze een keer ophouden he … Maar helaas werkt het voor sommige mannen niet zo.

  Reply
 2. tamara
  tamara at |

  Kriebels zou ik krijgen van zo’n man. Maar ool fijn dat je er om gelachen hebt

  Reply
 3. Gerda
  Gerda at |

  Wat respectloos…tegenover zijn vrouw en ook tegenover jou.
  Snap sommige mannen niet..volgens mij hebben ze echt geen bord maar een ijzeren plaat voor hun kop.

  En mijn zaterdag was dat wij (ons gezin) onverwachts uit eten gingen..niet een keer te hoeven koken is ook weleens fijn! Dus ik heb genoten van het etentje en we hebben ook nog Glow in the Dark midgetgolf gespeeld na het eten! Was héél gezellig!

  Reply

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.