Geluk bij een ongeluk – Wendy Brokers*

Geluk bij een ongeluk

Dit boek zag ik een keer voorbij komen  en ik vond de cover zo gaaf. Serieus en toch ook vrolijk met humor. En wat later werd er ook een hoofdstuk geteasd! Onderaan de recensie zal ik die linken. En wow! En nu was is zo gelukkig dat ik dit boek mag recenseren voor hen. Dank voor dit elektronische exemplaar Uitgeverij TintelingRomance.

De flaptekst:
In ‘Geluk bij een Ongeluk’ weigert Suus Versluis de gevolgen van een tragisch ongeluk te accepteren. Haar onderlichaam werkt misschien niet meer, haar afweermechanisme des te beter.
Jacco Reehorst lijkt de zoveelste hulpverlener die haar wel even zal helpen. En als er iets is wat Suus niet wil, is het geholpen worden. Jacco blijkt zich echter niet zo maar uit het veld te laten slaan door Suus’ gedrag en sarcastische opmerkingen. Integendeel. Zijn gevoelens voor Suus liggen dieper dan zij kan weten. En hij doet er alles aan om haar te bewijzen dat haar handicap voor hem geen beperking is.
Suus is nooit bang geweest voor intimiteit, maar nu heeft ze gelijktijdig te dealen met een sexy man en een onderlichaam dat niet werkt. De ontdekkingsreis waarop Jacco haar meeneemt, leert Suus dat ze in staat is meer te voelen dan ze ooit voor mogelijk hield.

Mijn mening:
Het begin is ongelofelijk inpakkend. Je zit er gelijk regelrecht in het verhaal en je leeft ontzettend mee met Suus. Iets wat later in het verhaal blijkt dat Suus dat absoluut niet zou waarderen. Gewoon de aandacht laat haar ongemakkelijk voelen.  Humor spat van de bladzijdes maar ook de tederheid en ongemakkelijkheid is levensecht geschreven. Het is te merken dat er veel tijd en energie er in is gestoken om het te laten kloppen. Er spreek rauwheid van het leven uit en dat met een kwinkslag. Als iemand dat kan ben je voor mij een topper! Als je het boek leest, dan weet je precies welke delen ik bedoel. Jacco is echt een perfecte man om lekker bij weg te zwijmelen en zijn geheimpje is iets wat ik niet had verwacht. Een ondeugend geheimpje 😛
Toch heb ik wel een puntje van kritiek. En dat gaat om het volgende. Suus is een bekend schrijfster. Maar de aandacht. De manier waarop is zo Amerikaans. Het voelt zo niet-Nederlands, beetje onnatuurlijk. Maar dat is mijn gevoel. Het is eigenlijk jammer dat in Nederland de schrijvers niet zo’n status hebben.
Naast dat het verhaal goed in elkaar zit vind ik de personages veel diepgang hebben en vond ik het ontzettend jammer dat het verhaal voorbij was. Maar op het einde is er nog een QR-code en vind je nog een deleted scene! Nog even nagenieten dus. Al had de scene er van mij gewoon in het verhaal gemogen!

Als je denkt, héé, dit boek lijkt me wel wat, nou houd dan mijn blog in de gaten! 😀 >3

En lees hier de teaser!

 

Kameel

Boek niet gevonden? Bestel via de klantenservice!
`


Titel:
Geluk bij een ongeluk
Auteur: Wendy Brokers
Uitgeverij: TintelingRomance
Vertaling:
Uitgave: 11 Februari 2017 – 320 blz.

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 06-02-2017
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

3 Responses

  1. Karen Mee
    Karen Mee at |

    Dan ga ik je blog maar in de gaten houden 😉

    Reply
  2. Win Geluk bij een Ongeluk - Wendy Brokers - FollowMeMove

    […] recensie van de doorbraak van Wendy vind je hier. Wendy heeft ondertussen een contract bij Boekerij binnengesleept met haar facebook verhaal. Bij […]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.