Opstandig hart – Jody Hedlund

Opstandig hart

Ik was de flaptekst vergeten van ‘Opstandig hart’ toen ik eindelijk het boek las, het voor/na-deel van de ebieb. Ik begon dus vrij blanco aan het boek maar ik had het uitgekozen dus het moest me aanstaan 😛

De flaptekst:
Massachusetts, 1763. Susanna Smith is opgegroeid met alles wat ze wilde, maar gedraagt zich verre van verwend. Vol overgave zet ze zich in voor de minderbedeelden in de stad. Ze hoopt dat ze een rijke man zal vinden, zodat ze haar werk voor de armen kan voortzetten. Op een dag ontmoet ze de intelligente, maar arme boerenzoon Ben Ross, die als een blok voor haar valt. Hij is niet de rijke huwelijkskandidaat waarop ze had gehoopt, maar hij deelt wel haar verlangen naar gerechtigheid.

Mijn mening:
Ik was de flaptekst vergeten toen ik eindelijk het boek las, het voor/na-deel van de ebieb. Ik begon dus vrij blanco aan het boek want ik had het uitgekozen dus het moest me aanstaan 😛
De feiten zijn iets anders dan de flaptekst doen vermoeden. Ja, Susanne gedraagt zich niet verwend maar deed dat vroeger wel. Je leest hoe en wat. En poeh zeg! Je komt er achter dat ze 6 jaar was toen ze dat had gezegd! Kom op Ben Ross, val je over wat een klein meisje heeft gezegd? . Het verhaal speelt rond een tijd, waarvan je denkt. Hoe is het mogelijk dat men dat verkeerd vind! De schrijfster goochelde op het einde naar links en naar rechts, boven en onder en tadaa! Het einde is daar! Ergens was het voorspelbaar wat het einde zou zijn. Maar het verhaal ernaartoe is goed. Wat wat zou jij kiezen? De man van het geld of de man van gerechtigheid? En Jody verteld na het einde van het verhaal hoe ze aan haar informatie is gekomen en wie als model staan voor de personages. En dat vind ik het allerleukst van deze verhalen. Het is op echte feiten gebaseerd. Het is niet enkel ontspanning, nee je leert tussen door ook nog eens wat! Je merkt dat Jody veel werk en onderzoek in haar verhalen steekt! De cover vind ik erg mooi maar ik ben er nog niet over uit of ik hem ook bij het verhaal vind passen.

Als jij het boek hebt gelezen, wat vind jij?

Kameel

Titel: Opstandig hart
Auteur: Jody Hedlund
Uitgeverij: Voorhoeve
Vertaling: Tineke Tuinder-Krause
Uitgave: 2014 – 384blz.

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 05-02-2017
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

One Response

  1. Anneke van Dijken
    Anneke van Dijken at |

    Lijkt me een leuk boek.

    Reply

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.