Veilige haven – Kim Vogel Sawyer

Veilige haven

Een nieuw boek van Kim Vogel Sawyer gevonden op de e-bieb. En ook al zijn niet alle boeken even sterk. Ze zijn wel prettig om te lezen, dus zodra ik dit boek zag heb ik op lenen geklikt. Lees verder om er achter te komen wat ik van dit boek ‘Veilige haven’ vind. btw. Ik ben geloof ik verliefd op de naam Micah. Ik heb hem vaker voorbij zien komen en vind hem echt zo mooi!

De flaptekst:
Boston, 1944. De vader Lydia Eldredge eist dat dr. Micah Hatcher met zijn dochter trouwt, omdat zij een kind van hem zou hebben gekregen. Micah weet dat hij niet de vader kan zijn, maar toch zoekt hij de familie op. Daar aangekomen vertelt Lydia hem de waarheid en Micah besluit haar te helpen. Samen met zijn broer werkt hij echter aan een geheim project, waardoor niet alleen misverstanden ontstaan, maar ook Micahs leven gevaar loopt.

Mijn mening:
Het begin is pakkend, ondanks dat de meeste antwoorden voor ons duidelijk zijn, blijft één grote vraag hangen en die blijft net lang genoeg onbeantwoord tot je helemaal bent opgenomen in het verhaal. Het verhaal speelt af in Amerika ten tijde van de tweede wereld oorlog. Het is een andere tijdsspanne dan ik gewend ben van Kim Vogel Sawyer. Maar ook hier maakt ze een succes van. Ik leer nieuwe feiten over die tijd.
Het verhaal behuisd veel elementen. De tweede wereld oorlog.  De medische zorg voor de immigranten/vluchtelingen. (eigenlijk heel actueel dus) De zorg voor Nicky, de liefde, afkickverschijnselen, vertrouwen op God, misverstanden. Veel onderwerpen maar ze passen wonderwel mooi bij elkaar. Naar het einde van het boek reist een vraag, de spanning loopt hoger en hoger op. De gevoelens zijn zo duidelijk en in leefbaar. Wat zou je doen als je Lydia was? Vluchten? Blijven? Huilen? Ik wist werkelijk niet welke kant het verhaal op zou gaan. Het einde daar in tegen is zo goed gevonden.

Kameel
Titel:
 Veilige haven
Auteur: Kim Vogel Sawyer
Uitgeverij: Voorhoeve
Vertaling: Lia van Aken
Uitgave: 2014 – 352 blz.

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 06-02-2017
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

2 Responses

  1. Anneke van Dijken
    Anneke van Dijken at |

    Lijkt me een leuk boek.

    Reply

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.