Beteugeld door liefde – Jody Hedlund

Beteugelde liefdeWeer een roman van Jody Hedlund. Ik denk dat ze één van mijn favo schrijfsters is geworden in de afgelopen tijd. Tot nu toe is geen enkel boek van haar mij slecht bevallen. Eens kijken of ‘Beteugeld door liefde’ er ook bij past.

De flaptekst:
In ‘Beteugeld door liefde’ plaatst schrijfster Jody Hedlund haar personages voor een dilemma. Kiezen ze voor hun liefde of voor hun land? 1814, Michigan. Handelaar Pierre Durant keert na jaren terug naar zijn geboortegrond Mackinac Island. Tot zijn ontsteltenis ziet hij dat zijn familie is overgeleverd aan de genade van Britse onderdrukkers. Hij blijft op het eiland om zijn familie te helpen en te strijden voor hun vrijheid. Op een dag ontmoet hij de knappe Angelique Labelle en wordt op slag verliefd. Wat hij niet weet is dat ze goed bevriend is met de dochter van de Britse bevelhebber. Aan wiens kant staat ze eigenlijk?

Mijn mening:
In dit verhaal gebeurd heel erg veel. Ik kan me goed in leven in Angelique, ze heeft power en doet wat zij goed en nodig acht. Pierre is en beetje een arschloch om zo maar te verdwijnen. Maar later maakt hij het allemaal goed. Al doet hij dat wel een beetje langzaam. De setting is voor mij origineel en een beetje verwarrend. Ik kon het moeilijk plaatsen welke tijd en hoe het nu precies zou zijn geweest. An sich vond ik de tijdlijn wel erg interessant. De ene verhaallijn loopt vlot, de andere wat langzamer, en toen heb ik werkelijk gedacht schiet nu eens op meisje,  maak je keuze en ga! De flaptekst vind ik niet helemaal kloppen.Dan gaat het om dit stukje: Wat hij niet weet is dat ze goed bevriend is met de dochter van de Britse bevelhebber.  Nu in het verhaal vind ik haar niet echt bevriend. Ik vind dat ze gebruik van elkaar maken.
Al met al een verhaal dat me bezig hield en onder de pannen hield begin van het jaar.

Titel: Beteugeld door liefde
Auteur: Jody Hedlund
Uitgeverij: Voorhoeve
Vertaling: Lia van Aken
Uitgave: 2014 – 352blz.

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 18-02-2017
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.