De tweestrijd van Elinor #2 – Laura Frantz

De tweestrijd van Elinor

Met dank aan Kobo Plus kan ik nu een maand gratis ebooks lezen, daarna gaat het over in een abbo. Die een tientje kost, nu ben ik voorlopig niet van plan dat te doen. Maar uitproberen, oh yes. Zoveel mooie boeken, echt een snoepwinkel!
Alleerst begonnen met boeken die in de e-bieb niet stonden en ik heel graag wilde lezen.

De flaptekst:
1822. De jonge Elinor Ballantyne opent een school voor jonge dames. Een van haar eerste leerlingen is Chloe, een meisje uit de beruchte Turlockfamilie de aartsvijanden van de Ballantynes. Wanneer Elinor vanwege Chloe verwikkeld raakt in Turlockzaken, leert ze haar broer Jack kennen, een jongeman die zich afkeert van de gewelddadige reputatie van zijn familie. Tot haar wanhoop wordt Elinor verliefd op hem. Maar om bij hem te kunnen zijn, zou ze haar eigen familie de rug toe moeten keren.

Mijn mening:
Het eerste deel van De Ballantyne Kronieken, ‘De dochters van de meestersmid’ had ik al in 2015 gelezen. Voor de gelegenheid heb ik het boek even opnieuw gelezen zodat ik werkelijk helder in het verhaal zat. En ik vond het boek zeker leuk om te lezen en het einde maakte dat ik het zeker graag de vervolgen wilde lezen. Niks veranderd dus. Met ‘De tweestrijd van Elinor’ gaat het verhaal dus verder. Maar wel een flink aantal jaren daarna. Het koste me enkele momenten om te bepalen welke tijd het zich afspeelde en wie wie was. Maar daarna was het goed te volgen. Het verhaal heeft ook in dit deel weer voldoende spannende elementen. Het was leuk om te bekenken dat enkele familieleden zie je het liefst gaan en dat ook familietrekjes bij de mama van Eden vandaan zijn gekomen. Helaas de band die je met Silas en Eden hebt opgebouwd, wordt niet werkelijk onderhouden, maar je ziet ze wel verschijnen.
De Nederlandse titel vind ik niet helemaal passend. De tweestrijd óm Elinor was beter bijpassend geweest omdat het helemaal geen echte tweestrijd was door Elinor. Zij wist van wie ze hield. De andere dingen die er speelden in het verhaal was gewoon geen strijd vind ik.
Ook de flaptekst vind ik niet helemaal kloppen. Maar het doet verder niet af aan het verhaal vind ik.

Ook de kwestie de Jack overkomt. Het lijkt mij logisch dat iemand in die positie niet zo loslippig is. En als iemand dat wel is, daarop gewezen word. Maar geen van beiden gebeurd en dat verwonderde mij.
Verder vond ik het een leuk verhaal. Het heet wel kleine verwijzingen naar het eerste verhaal, maar het is niet nodig die ook als eerste te lezen.
Het verhaal heeft zijn ups en zijn downs. Ik haat wat er met Chloë gebeurd! Waarom moest dat nu?
Iedergeval ben ik benieuwd naar het derde deel want er word geeindigd met een gigantische klifhanger! Die zijn alleen leuk als je gelijk door kan lezen! Ook in dit boek begint elk hoofdstuk weer met een quotes. van Jane Austen, andere bekenden én onbekende uit de geschiedenis. Wat een werk heeft er ook weer in dit boek gezeten zeg, om alle info te vinden om dit verhaal recht te geven.

Kameel


Titel:
De tweestrijd van Elinor
Auteur: Laura Frantz
Uitgeverij: Voorhoeve
Vertaling: Lia van Aken
Uitgave: 2014 – 432blz.

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 28-02-2017
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.