De thuiskomst van Rowena – Laura Frantz

De thuiskomst van Rowena
Met dank aan Kobo Plus kan ik nu een maand gratis ebooks lezen, ik begon met herlezen van deel één van de Ballantyne kronieken. Toen deel twee, en gelijk erachteraan deel 3. ‘De thuiskomst van Rowena’. Geschreven door Laura Frantz.

De flaptekst:

Kentucky, 1850. Rowena Ballantyne heeft alleen maar geruchten gehoord over het fortuin en het landgoed van haar grootvader Silas in Pennsylvania. Zelf is ze opgegroeid in een eenvoudig huis in Kentucky. Als haar vader het verzoek krijgt om naar zijn geboortegrond terug te keren, reis Rowena met hem mee en ontdekt ze een compleet nieuwe wereld. Familieleden die ze nog nooit heeft gezien, dansen die ze nog nooit heeft gedanst en een kant van haar vader die ze niet achter hem had gezocht.

Ze doet haar uiterste best om zich te gedragen volgens de etiquette en raakt bevriend met James Sackett, de beste stuurman van de scheepvaartonderneming van de familie Ballantyne. Ondanks zijn hulp voelt Rowena aan dat ze er nooit helemaal bij zal horen. Maar dan trekt ze als debutante het oog van een knappe jongeman…

Mijn mening:
Het eerste deel van De Ballantyne Kronieken, ‘De dochters van de meestersmid’ had ik al in 2015 gelezen en heb ik voor nu herlezen. Het tweede deel van de kronieken een dag voor het derde deel. Ik zit dus helemaal fris in de serie. Met ‘De tweestrijd van Elinor’ gaat het verhaal dus verder. Maar wel een flink aantal jaren daarna. Ook dit derde deel speelt zich weer een flinke tijd later.

Ook dit boek vind ik mooi, maar ik had het nu wel moeilijker een band te krijgen met Wren. Ook zien we veel van de niet zo geliefde familie-leden van de familie. Ik had zo graag in dit boek meer de aanwezigheid gehad van Eden. Silas was wel aanwezig en dat vond ik al te weinig. Ik vind dat Laura daar toch een steekje heeft laten vallen. Want weer speelt de oudste dochter van hen een grote rol.
Ook dit boek heeft weer de quotes die in de andere twee delen voorkomen. Ook de cover vind ik net als bij de andere twee weer erg mooi. Nog even sparen dan zet ik ze graag in mijn boekenkast.
Het probleem dat Ansel in het tweede boek doet verdwijnen word duidelijk in het verhaal. Het probleem gaat zelfs naar een ander persoon en die gaat er heel anders mee om. Beide keuses zijn heel logisch. Ansel had een kind en een vrouw.
Verder vind ik het verhaal een beetje traag qua verhaal lijn van Izannah, helaas word de herkomst van haar naam niet verklapt.
Ook nu ontstaan er verdere geheimen en vermoedens, sommige worden verhelderd anderen blijven bestaan.
Al met al een mooi boek, maar niet zo van mij sokken blazend als het eerste deel van de serie.

Kameel


Titel:
De thuiskomst van Rowena
Auteur: Laura Frantz
Uitgeverij: Voorhoeve
Vertaling: Anneke Gijsbertsen
Uitgave: 2015 – 416blz.

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 28-02-2017
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.