De lichtwachter – Jody Hedlund

De Lichtwachter

‘De Lichtwachter’ is weer een boek van Jody Hedlund en het is zoals ik veel in januari las een Historische, christelijke roman. één die mij die moeite waar leek om te lezen!

De flaptekst:
Alles wat Emma Chambers wil is een thuis, maar nu ze is gestrand bij Presque Isle, lijkt haar droom verder weg dan ooit. Ze kan niet eens een slaapplaats vinden. De oplossing dient zich aan in een haastig gesloten huwelijk met de knappe, maar stille vuurtorenwachter, die onlangs zijn vrouw heeft verloren en worstelt met de opvoeding van zijn zoon. Pas na hun bruiloft hoort Emma de geruchten rond de dood van zijn vorige vrouw. Durft ze hem en de liefde een kans te geven?

Mijn mening:
Het verhaal begin midden in het verhaal. Het koste mij een paar bladzijdes om erin te komen en binding te krijgen met Emma. Ook voelde de setting nogal ongewoon voor mij. Maar als je erin zit leef je met ze mee. De onzekerheid van Emma, want héé hoe zou jij je voelen en wat zou jijzelf doen in haar positie. De onzekerheid en de stille liefde van Patrick voor haar die ontstaat. Het verhaal bevat alle elementen om een succes te zijn. Romantich met genoeg spanning. Kunnen ze uiteindelijk samen komen én blijven? Zal recht zegevieren? Zijn fouten van vroeger vergeven als ze beleden zijn of worden ze toch nagedragen? Het verhaal was een goede mix van alle elementen. Ook als je niet gelovig bent maar wel van het genre Historische romans houd, vind ik dit boek ook perfect om te lezen. Ook het nawoord van Jody Hedlund vind ik erg leuk om te lezen. Door zulke nawoorden, vind ik het pas leuk om ze ook daadwerkelijk te lezen. 😀

Kameel
Titel:
 De lichtwachter
Auteur: Jody Hedlund
Uitgeverij: Voorhoeve
Vertaling: Lia van Aken
Uitgave: 2015 – 352blz.

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 17-02-2017
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.