Dr. Pol – Jan Pol

 

dr Pol
Dr. Pol. Wie heeft nog niet van hem gehoord? De Nederlander die in Amerika woont met zijn vrouw en daar dierenarts is.

De flaptekst:
De wereldberoemde dierenarts Jan Pol runt samen met zijn vrouw Diane en zoon Charles een bloeiende praktijk op het platteland van Michigan. In de tv-serie The Incredible Dr. Polvan National Geographic, en nu in dit boek, deelt Jan Pol de beestachtige belevenissen uit zijn carrière. Hij heeft naamgemaakt als een realistische en eerlijke dierenarts die altijd streeft naar het beste resultaat voor zijn patiënten; of dat nu een brutale cavia is of een paard van duizend kilo.

Mijn mening:
Het boek dat mij al tijden riep. Ik had nog nooit een aflevering van hem helemaal gezien. Maar ergens voelde ik me verbonden met hem. Hij houd van dieren, is niet overdreven en had de durf naar het buitenland te gaan. Ik kan me goed indentificeren met hem. Ik wilde toen ik jonger was ook dierenarts worden. Het boek bevat Jan Pol’s zijn geschiedenis, zijn achtergrond. Hij vertelt droog en met humor de dingen die hem overkomen.
er komt wat herhaling voor in het boek, maar ik vind het helemaal niet hinderlijk. Het past bij Jan. en daarom vind ik juist goed dat het er in is gebleven. Hij verteld makkelijk  en veel informatie. Ondanks dat hij verschillende dingen uitlegt van hoe het in zijn werk gaat, blijft alles heel begrijpelijk. Ik heb het dan ook in één ruk uit gelezen en ik hoop dat ik dr. Pol nog eens een keertje mag ontmoeten.
Als je de serie op televisie kijkt kan het heel goed zijn dat je dingen herkent van wat hij verteld.  Al had ik me bij Charles een heel ander beeld voor ogen :P. Ik vind het hele boek een verfrissing en een aanrader!

Kameel


Titel:
 Dr Pol
Auteur: Jan Pol
Uitgeverij: The House of Books
Vertaling: N.v.t.
Uitgave: 2016 – 304blz.

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 01-03-2017
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.