De spookgezichten #6 – John Flanagan

De Spookgezichten

Ken je de schrijver John Flanagan al? Hij schrijft geweldige boeken! De broederband is zijn tweede serie en net zo gaaf als de Grijze Jager- serie.
Dit is deel 6 alweer. En hoewel ik vermoed dat je het zo ook kan lezen is het voor de ervaring beter om wel eerst met deel 1 te beginnen!
Ieder geval hier de recensie over ‘De Spookgezichten.’

De flaptekst:
De Spookgezichten’ is het razend spannende zesde deel in de serie ‘Broederband’ van Grijze Jager-schrijver John Flanagan. In dit deel spoelen de Reigers aan op een onbekend eiland, waar ze een gevaarlijk nieuw avontuur te wachten staat.

Een onbewoond eiland?
In dit zesde boek van de spannende Broederband-serie spoelen de Reigers na een zware storm aan op een onbekend eiland. Het lijkt onbewoond, maar algauw wordt de onheilspellende rust verbroken door twee kinderen die achternagezeten worden door een bloeddorstige beer. De Broederband komt in actie en redt de kinderen uit de klauwen van de beer, wat hun de dankbaarheid en vriendschap van de bewoners oplevert.

De Spookgezichten
Maar aan die vredige situatie komt snel een einde als ze worden aangevallen door de Spookgezichten, een meedogenloze, barbaarse stam met kaalgeschoren hoofden en witgeschilderde gezichten. Zal het de Reigers lukken om samen met hun nieuwe vrienden de invasie het hoofd te bieden?

Mijn mening:
Als ik alle boeken zou kopen die ik graag wil lezen, dan zou ik miljonair moeten zijn. Of niet meer omdat ik dan het geld heb uitgegeven aan de boeken… Maar Broederband deel 6 kwam vorig jaar uit en ik wist dat ik het boek zo graag wilde lezen. En nu door de gratis maand van Kobo Plus heb ik die kans ook maar dan snel gegrepen! Deel 6 alweer en het verhaal gaat ongeveer verder waar het gestopt is. Ik had het boek dan ook gekozen zonder überhaupt dan ook de flaptekst te lezen… Verrassing wat er zou gebeuren dus. Door de titel verwachte ik elke seconde in het begin dat er iets verschrikkelijks zou gebeuren. Maar dat gebeurde niet. Jammer? Neu, vind ik niet. Het begin is rustig en het is ergens een verhaal dat de spanning niet te hoog laat worden. Maar het is zo’n fijn boek. Je kent de jongens. Je weet waar ze goed in zijn en wat ze altijd doen. Toch is het leuk om te kijken hoe de problemen nu weer opgelost worden. Ook is dit boek een beetje volwassener. De jongens zijn al ouder dan de 16 jaar die ze in het eerste boek hadden. Dus dat past er goed bij. Of ik de oplossing kan waarderen van John hoe hij het opgelost heeft weet ik niet. Het is een oplossing, en zo kunnen ze ook door. Maar wat voor verhaallijnen en verdieping zou het anders hebben gegeven? Andere verdieping dan wat er nu is gebeurd. En de verdieping die is gedaan is erg mooi. Iedereen kan er van leren, ik vond dat er goede symboliek en houding in verwerkt waren.

Al met al een heerlijke page-turner en ik hoop op een deel 7!


Titel:
 De Spookgezichten
Auteur: John Flanagan
Uitgeverij: The House of Books
Vertaling:  Wybrand Scheffer
Uitgave: Oktober 2016 -400 blz.

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 05-03-2017
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.