The Duggars: 20 and Counting! Raising One of America’s Largest Families – Michelle Duggar

Duggars

Het eerste boek van de familie Duggar. Een familie met negentien kinderen die een eigen televisie serie heeft/had. Sinds ik ze leerde kennen ben ik van de familie gaan houden en toen ik leerde dat ze ook boeken over hun familie hadden geschreven wilde ik die dolgraag lezen. Het is een familie uit Amerka en de boeken zijn dus ook Engels. Hoewel ik de serie altijd goed kan volgen was ik benieuwd of ik dat met het boek ook zou kunnen.

De flaptekst:
The Duggars: 20 and Counting! is a behind-the-scenes look at the supersize family that fascinates millions of television viewers around the world. From Idaho to Istanbul, people want to know how Arkansas parents Michelle and Jim Bob Duggar efficiently and lovingly manage seventeen (soon to be eighteen) happy, homeschooled children without going into debt — or losing their minds!This, the Duggars’ first book, is an entertaining and enlightening collection of stories, photos, recipes, tips, traditions, and practical ideas designed to answer the questions of the curious.

Mijn mening:
Omdat ik de serie al langer volg en de eerste uitzendingen terug heb gekeken op internet weet ik al veel informatie. Maar er word afwisselend door Michelle en Jim Bob meer verteld. Over hun eigen kindertijd, hun fouten en hun kennismaking. Hoe de eerste jaren gingen van hun huwelijk, hoe ze samen leerden en werkten. Het is leuk om te lezen en ik leerde ze nog meer kennen dan voorheen. Sommige dingen waren mij dus al bekend maar ook hier werd meer in verdiept.
Tussen door zijn leuke weetjes en staan ook recepten die de familie graag maakt. Ook de kinderen komen aan het woord in kleine quote-blokjes. Vragen van kijkers worden beantwoord. En er staan heel veel foto’s in van de familie en van hun omgeving.
Het is werkelijk een toevoeging van de tv-serie. Maar ook als je de serie nooit hebt gezien is het precies goed.

Veel dingen gaat rond over deze familie. Leuk nieuws, roddels en lelijke dingen. Ik heb veel geleerd van het kijken van de familie op tv én al ben ik zeker niet met alles eens met wat en hoe ze het doen. Ik zou dolgraag ze een keer ontmoeten! Om hen nog beter te leren kennen ben ik dus begonnen om ook de boeken te lezen. (jup er zijn nog twee andere boeken)

Het boek is een paperback en hoewel de pagina’s goed opgebouwd zijn is het formaat niet echt handig bijpassend in de boekenkast. Er zijn verschillende foto’s in opgenomen. Het boek is in 2008 geschreven, intussen is er dan ook veel veranderd in die negen jaar, kinderen zijn er geboren, familie is gestorven, courtings en huwelijken zijn gesloten en andere dramatische dingen zijn gebeurd. Eigenlijk wat elke familie overkomt enkel hier over kan je het zien op tv en lezen in het boek.

Kameel

Titel:
The Duggars: 20 and Counting! Raising One of America’s Largest Families
Auteur: Michelle en Jim Bob Duggar
Uitgeverij: Howard books
Vertaling: N.V.T.
Uitgave: 2008 – 240blz.

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 28-02-2017
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.