De Redding – Jayne Ann Krentz

de redding

De cover van ‘De Redding’ trok me aan. Ik dacht eerst dat het er één was van Nora Roberts. Maar nee, dezelfde uitgever een andere schrijfster. Jayne Ann Krentz. Nu achteraf, gezien een berichtje op facebook. Denk ik dat ze het bewust hebben gedaan dat de cover op die van Nora’s boeken lijkt. Meeliften zogezegd. Maar lift ze werkelijk mee, of kan ze op eigen benen staan?

De flaptekst:
Als tiener werd Lucy beschermd door Mason. Nu heeft ze hem niet meer nodig. Toch?

Dertien jaar geleden verliet Lucy Sheridan Summer River, nadat Mason Fletcher haar redde uit de handen van Tristan. Het is voor haar nog steeds moeilijk deze herinneringen een plek te geven. Maar wat is er met Tristan gebeurd, toen hij direct daarna van de aardbodem verdween?

Sindsdien is er veel veranderd: Lucy is opgegroeid tot een aantrekkelijke, succesvolle jonge vrouw en heeft een mooi leven opgebouwd, ver van Summer River. Maar als haar tante Sara omkomt bij een mysterieus auto-ongeluk, ziet Lucy zich gedwongen terug te keren. Als zij en Mason, die nog net zo beschermend is als vroeger, een schokkende ontdekking doen in Sara’s huis, heeft Lucy alle hulp nodig om de duistere geheimen uit haar verleden het hoofd te bieden

Mijn mening:
Een boek wat mij eigenlijk zeer goed beviel. Het valt een beetje samen met mijn lievelingsschrijfster Nora Roberts. De setting, de personages, de misleidingen voor de lezer. Maar ik vond het niet hinderlijk, want ze heeft duidelijk verder een andere stijl, directer en kortere hoofdstukken.
Er gebeurd veel in het verhaal en ik hoop dat de dates die ik nog ga krijgen nooit zo dramatisch uit gaan vallen als die van Lucy en Mason.
Het verhaal had al snel vele mysteries al is één nagenoeg opgelost zodra de Big surprise uit gekomen is. Maar zodra die is opgelost, ligt de volgende er al. Voor ons dan. Want de hoofdpersonages zijn nagenoeg met het eerste probleem bezig. En eigenlijk vond ik dat wel leuk. De lijntjes lopen goed door elkaar verweven zodat je lang niet alles zeker weet of het klopt, wat je denkt. Goed bedacht door de schrijfster!
Het begin vond ik wat maf dat Lucy nu nooit meer terug is geweest. Ik kon het me zo moeilijk voorstellen, nooit meer terug naar een plek waar je het verder zo fijn had.

Het verhaal zit al met al een stuk ingewikkelder in elkaar dan men verwacht aan het begin en vergeleken met de boeken van Nora.
Dus meeliften om bekend te worden en verder op tijd uitstappen en gebruik maken van een eigen wagen denk ik voor de Nederlandse markt.

 

Kameel


Titel:
 De Redding
Auteur: Jayne Ann Krentz
Uitgeverij: De boekerij
Vertaling: Iris Bol en Marcel Rouwé
Uitgave: 14 januari 2016 – 352blz.

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 07-03-2017
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.