De postorderbruid- Beth White

de postorderbruid

De cover trok mij gigantisch aan, de flaptekst wat minder. Uiteindelijk toch besloten ‘De postorderbruid’ te proberen! Het was dan ook niet minder dan Laura Frantz die ook dit boek aanraade.

De flaptekst:
1704. Geneviève Gaillain en haar zus reizen als postorderbruiden naar de Louisiana-kolonie, op de vlucht voor hun verleden. Als hugenoten waren ze hun leven in Frankrijk niet zeker en daarom hebben ze beiden beloofd te trouwen met een man in de Nieuwe Wereld. Maar wanneer Geneviève verliefd wordt op Tristan Lanier – een kaartenmaker die opkomt voor de gelijke behandeling van inheemsen – beseft ze dat zelfs in dit land van vrijheid een vredig bestaan geen garantie is. En het geheim dat ze bewaart zou weleens de ondergang van de kolonie kunnen betekenen.

Mijn mening:
Het boek is zo geschreven dat je echt al snel bij een partij voelt. Je hebt medelijden met de meisjes dat ze zo ver weg moeten voor iets wat in mijn ogen onmogelijk zou moeten zijn. Het is een verhaal met ondergangen en geheimen. Als lezer weet je de meeste, maar dat doet niet echt af van de spanning want je weet niet wat er gaat gebeuren. Je weet niet wie het overleeft en wie niet. Je weet niet of de bad-guy gestraft word of vrolijk door kan gaan. De lieflijke zus van Geneviève is een dameke, die ik het liefst eens goed doorelkaar wil schudden. Beetje nuchter verstand bij wil brengen.

Verliefde mensen zijn in dit verhaal dan ook in overvloed en op verschillende manieren word dit geuit. Ik vind het een prachtig verhaal die goed doordacht is en waar veel werk in is gaan zitten en dat heeft zich betaald. Hoewel dit niet echt een lievelingsboek van mij is geworden, zou ik hem in de toekomst graag nog in mijn boekenkast willen zetten en dat is niet enkel en alleen door de kast. Een volgend boek ga ik ook zeker lezen van Beth White.

Kameel


Titel:
 De postorderbruid
Auteur: Beth White
Uitgeverij: Voorhoeve
Vertaling: N.v.t.
Uitgave: 2015 – 384blz.

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 28-02-2017
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.