Er was eens een prins – Rachel Hauck

er was eens een prins

‘Er was eens een prins’  een zin uit een sprookje en en na uitgave had ik gelijk dit boek op mijn lijstje gezet! Het heeft een poosje geduurd maar door een buitenkansje in November in de plaatselijke Christelijke Boekhandel, die ging verbouwen(volgende keer zeker kijken dus) En had dus alles voor de helft! Je begrijpt dat ik een big smile had, toen ik vertrok! Maar jij kan hem ook vinden via hier! Hij staat gewoon erbij met Koboplus!

De flaptekst:
Het hedendaagse sprookje ‘Er was eens een prins’ van Rachel Hauck is het eerste deel in een nieuwe serie over koninklijke bruiloften.

Susanne en Nathaniel leven in totaal verschillende werelden. Zij is een doodgewoon meisje, hij de troonopvolger van Brighton Kingdom. Als ze elkaar ontmoeten tijdens een vakantie slaat de vonk over. Maar na een paar heerlijke weken moeten ze afscheid nemen. Nathaniel moet terug, om te trouwen met de bruid die zijn familie voor hem gekozen heeft. Susanne blijft achter met een gebroken hart. Nathaniel staat voor een ultiem dilemma: zijn koninkrijk of de liefde?

Mijn mening:
Het boek begin werkelijk al een sprookje, even later begint het dagelijkse leven ook in het boek toe te nemen en gelukkig dat maakt het ook iets minder zoetsappig. Susanne leeft haar leven en wacht, geduldig en lang. Ondersteboven is ze dan ook als alles veranderd. Wat moet ze nu? Haar antwoord komt, al dan niet zo als zij verwacht.
In het boek bevind zich een intrigerend personage. Ik had het idee dat Rachel niet helemaal had besloten wie ze moest zijn. Een oud, gek vrouwtje die haar helpt of een sterke tante, die van wanten weet. In ieder geval haar optredens in het verhaal vond ik zeker tof en brachten broodnodige luchtigheid.
De rest is een beetje cliché. Aber, Ja Aber. Doordat het niet enkel over het sprookje zelf gaat maar ook over het geloof. Wat God’s plan is. Wat hij voor ons wil en doen wij ook wat hij wil. En hoe weten wij dat we doen wat hij wil. Ingewikkelde vragen waar Susanne en Nathaniel ook mee worstelen.
Het probleem van Nathaniel voelde een beetje vergezocht, maar de oplossing is voor mij perfect! Het einde van het verhaal is het perfecte voorbeeld van een goed luisterende man, niet van gehoorzaamheid, nee, van interesse!

Het volgende boek van haar ligt al klaar-(kan niet wachten en ik heb nog zoveel anders moois!), want dit was voor mij een voltreffer! En ik vind de cover GE-WEL-DIG!

Titel: Er was eens een prins
Auteur: Rachel Hauck
Uitgeverij: Voorhoeve
Vertaling: Daniëlle van Westen
Uitgave: Juni 2015 – 352blz.

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 07-03-2017
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.