De vrouw des huizes – Laura Frantz

De vrouw des huizes

Het boek is nog niet heel erg oud en de flaptekst trok me aan toen het uitkwam daardoor kwam hij gelijk op mijn lijstje. Maar tot nu toe zijn eigenlijk alle boeken van Laura goed bevallen dus ik denk dat als de flaptekst mij niet had aangetrokken ik het ook zou hebben gelezen. Nu zag ik de titel bij KoboPlus en zonder de flaptekst weer te bekijken ben ik eraan begonnen. Verfrissend eigenlijk. Klik verder om uit te vinden wat ik er van vond.

De flaptekst:
1783. Tot vreugde van Sophie Menzies, die financieel aan de grond zit, is de Amerikaanse Revolutie eindelijk voorbij. Als haar buurman generaal Seamus Ogilvy terugkeert naar Tall Acre, hoopt ze dat er betere tijden zullen aanbreken. De generaal is nu weduwnaar en naarstig op zoek naar een moeder voor zijn dochtertje. Gezien haar situatie, stemt Sophie in met Seamus’ huwelijksaanzoek en voor even lijkt dat de beste oplossing voor allebei. Maar als, zonder waarschuwing, een vrouw opduikt die een geschiedenis met de generaal heeft, wordt het geluk van de kersverse familie sterk op de proef gesteld. Wie is nu de rechtmatige vrouw des huizes?

Mijn mening:
Het boek begint met een proloog die je gelijk in de charme breng van Seamus. Doordat ik de flaptekst vlak voor het begin niet meer had gelezen begin je heel blanco. En als ik nu de flaptekst kijk was dat perfect. Want eigenlijk verraad hij net een fractie te veel info… Maar dat mag de pret niet drukken. Ik denk dat ik dit boek van Laura tot nu het beste en het sterkste vind. De onzekerheid, en later de spanning. De gevoelens van de personages zijn sterk en kleine dingen zijn erin verweven die later weer terug komen in het verhaal. De laatste tijd lees ik ineens veel boeken die een andere setting hebben dan ik gewoon ben en ook in dit boek is dat zo. Het is Amerika in de tijd dat het oorlog voerde om onder de Britse vlag uit te komen. De strijd word niet echt beschreven, wel de gevolgen en door kleine andere verwijzingen word het duidelijk wat deze oorlog heeft betekend in het ontstaan van Amerika.

Sophie is een sterke vrouw, maar ze heeft ook zwakke kanten en die zijn zichtbaar in het verhaal en dat vind ik verfrissend. Vrouwen hoeven niet altijd sterk te zijn. Vrouwen die sterk zijn kunnen ook leunen op een man.
De cover past in het geheel bij alle andere boeken die uitgekomen zijn van Laura in het Nederlands. Maar eerlijk vind ik hem niet echt super mooi. Ik denk dat het door de achtergrond komt. Voor mijn gevoel past het huis en de omgeving niet bij de voorstelling die ik krijg als ik het boek lees.

Kameel


Titel:
 De vrouw des huizes
Auteur: Laura Frantz
Uitgeverij: Voorhoeve
Vertaling: Lia van Aken
Uitgave: 20 oktober  2016 – 416blz.

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 09-03-2017
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

One Response

  1. Anneke van Dijken
    Anneke van Dijken at |

    Lijkt mij een leuk boek.

    Reply

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.