Creativitijd met de bijbel – Linette Trapman*

creativitijd met de bijbel

Nog voor het boek uitkwam was het boek al hét onderwerp op de bijbel journaling groep op facebook. Jup, zo blijkt maar weer facebook heeft ook goede dingen. Linette en ik kwamen aan de praat, en ik mocht haar boek recenseren als het in januari zou uitkomen. Ik heb het op mijn lijstje gezet zodat ik het absoluut niet over het hoofd zou zien of vergeten. En daar kwam het met kennissen, die in de buurt op vakantie gingen, mee. Het is een boekrecensie, maar langer dan je gewoon bent. Ik lees dit boek niet alleen, ik probeer het ook uit. Dus een recensie/review is het dit keer! Probeer je mee?

De flaptekst:
‘Creativitijd met de Bijbel’ van Linette Trapman is een PUUR! Inspiratie doeboek voor Biblejournaling. Een praktisch boek vol voorbeelden, leuke oefeningen, overtrekpatronen en eenvoudige stap-voor-stapprojecten. Inspiratie voor wie wil beginnen met biblejournaling en handletteren of voor wie extra technieken en ideeën wil opdoen.

Mijn mening:
Toen ik het boek voor het eerst zag, was mijn mening een beetje wisselend, de cover vind ik top! Vrolijk, bijpassend en zeer duidelijk waar het boek over gaat. Waar ik een beetje teleurgesteld over was, is dat het boek gebonden is met een ringband. Dat staat immers niet zo mooi in de boekenkast.
Maar ik kan het ze vergeven. Het boek is immers een handleiding van hoe je dingen kan doen en die moet je vooral gebruiken en niet laten staan in de boekenkast. En het voordeel van de ringband is, dat het plat op tafel kan liggen, en je kan de bladzijdes naar achteren vouwen. Het boek is ook dermate handzaam dat je het ook tegen iets aan kan zetten zonder dat alles omvalt.

De inhoud. Die is natuurlijk nog belangrijker. Het begint met een mooie quote van Max Lucado en een duidelijke inhoudsopgave, die ik snel voorbij blader want ik wil verrassing. Dat het duidelijk was bleek achter af, zag ik :P.
Een lieve voorwoord die jou en mij bemoedigt om gewoon aan de slag te gaan en dat niks je tegen moet houden omdat eigenlijk alles wat gemaakt wordt ter ere van God en dat dát het belangrijkste is.
creativitijd met de bijbel
Verschillende termen, middelen, hulpmiddelen en technieken worden in het kort uitgelegd. Het meeste heel duidelijk. Maar soms bij veel namen, voelde ik me duizelig worden. Want wát is het nu eigenlijk?
In geval van nood kan ik het boek er bij pakken om te her-lezen hoe en wat. Wat ik jammer vind dat er nergens staat geschreven waar je wat kan verkrijgen. Wel webshops, maar geen stenenwinkels. Ik woon in Duitsland en ik moet dus als ik wat wil kopen nu digitaal of als ik in NL ben, verschillende winkels gaan afzoeken.
Het had dus handig geweest. Maar het is een luiheidsklacht denk ik maar zo.
Op elke bladzijde worden technieken en voorbeelden getoond. Daar maak ik dus geen foto’s van 😛

creativitijd met de bijbel
In het begin heel basic, waarmee je het kan leren en vanuit daar kan groeien. Een boek voor de beginner, maar ook voor de meer gevorderde. Want naast de ideeën die je worden gegeven staat er ook een stukje overdenking bij en dat maakt het heel persoonlijk. Net of Linette tegen mij praat.

Wat ook er handig is als je een beginner bent, bij verschillende ideeën staat vermeld dat je een filmpje kan bekijken van hoe Linette het aanpakt!
Van alles wat Linette heeft gemaakt kan je achterin het boek overtrekpatronen vinden. Je kan het zo makkelijk of zo moeilijk maken als je maar wilt.
Ik kreeg gelijk zin om aan de slag te gaan. Behalve potloden, waterverf en acrylverf heb ik niets in huis, dus haar ideeën kan ik dus niet precies uitvoeren zoals het beschreven staat. Maar dat hoeft ook niet. Daardoor krijgt het vaak toch iets meer eigens!
Komende tijd ga ik meer delen van wat ik teken, ook vanuit dit boek. Dit kan je dan volgen op mijn instagram! #CreativitijdFMM  en # FMM gebruik ik dan!

creativitijd met de bijbel
Bestellen kan je dit leuke boek bij Kameel.nl!

Kameel


Titel:
Creativitijd met de bijbel
Auteur: Linette Trapman
Uitgeverij: Kok
Vertaling: n.v.t
Uitgave: Januari 2017 – 104blz.

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 14-04-2017
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

One Response

  1. Gerda
    Gerda at |

    Heel bijzonder en Max Lucado heeft mooie quotes!

    Veel plezier met deze Creativitijd met de bijbel!

    Reply

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.