De Vrouwe van Myrdin – Cathinca Van Sprundel*

myrdin
Cathinca sprak ik al eerder op facebook over haar boek en het leek me toen al wel wat! En toen ik een mail kreeg van Scelta Publishing voor een blogtour! Zeker weten dat ik mijn kans zou wagen! Helaas kwamen een operatie van mijn vader en dat mijn computer een paar keer crashde en daarna bij de computerman was hielp ook niet echt…

De flaptekst:
In Cymbran is de sluier tussen de mens en de Andere Wereld vrij dun. Geesten, elfen en hun duistere vrienden zijn dichtbij. Ze zijn grillig en onvoorspelbaar en elke magie, elke wens heeft zijn prijs.

Zeven jaar geleden raakte Airys alles kwijt: haar moeder, haar vader en haar prinsdom Dyfed. Zeven jaar lang diende ze koningin Aranrod, die haar beloofde te helpen Dyfed terug te winnen. Wanneer Airys deze belofte wilt inlossen, gebeurt het onverwachte en wordt ze verscheept naar het spookeiland Myrdin. Hier moet ze haar eigen angsten overwinnen, wilt ze ooit haar familie en haar geboorteland nog terugzien.

Mijn mening:
Allereerst toen ik de mail kreeg met de cover, was ik bij verrast en ik vind hem ronduit geweldig! De kleur is zo mooi en het spreekt! In de winkel zou het gelijk opvallen en mij toeschreeuwen, Take Me!

Het begin van het boek is heel spannend en ondanks dat ik niet gelijk kon beginnen en ik ook moest werken had het mijn aandacht en kon ik het dus ook niet loslaten onder het werken. Rond bladzijde 51, (Jee was ik al zo ver.) is Airys iets aan het ontdekken als dan net je pauze voorbij is, zit je dus voorlopig in spanning, wat gaat er gebeuren! Na de eerste spannende ontdekkingen is het vrij rustig. De dingen die je verwacht doordat de spanning is opgevoerd worden niet helemaal waargemaakt. Maar wat neer is gezet is wel leuk om te lezen. De gebeurtenissen die daarna gebeuren, je wéét dat er iets niet kan kloppen, maar wát!
Deze spanning word tot nagenoeg naar het einde van het boek gevoerd. In het begin hoopte ik op een verhaal waarin de heldin niet afhankelijk word van een man. Nou, dat werd de bodem in geslagen. Maar in de gebeurtenissen zijn toch wel wat originele dingen ingeslopen die het niet saai maken.

Ik vind dit een uitstekend verhaal, een top debuut. Niet perfect. Maar ik kon mij heel goed inleven, het verhaal sleepte me mee zodat ik het liefst in één keer zou lezen. De dialogen vond ik oke. Airys is en persoon die je meestal mag en hoe de schrijfster je een rad voor ogen kan draaien is gewoon magnifiek gedaan. Ik had het vrij laat door tegen mijn gewoonte in 😛
Het is een verhaal, dat zover ik het heb gelezen, nog nergens anders heb gezien/gelezen. Toch blijft het gevoel na het lezen hangen dat het verhaal niet ‘vol’ genoeg was. Ik miste iets. Kan er niet gelijk de vinger opleggen. Misschien is het gewoon de ervaring die de auteur nog mist.

 

Kameel


Titel:
De Vrouwe van Myrdin
Auteur: Cathinca Van Sprundel
Uitgeverij: Scelta Publishing
Vertaling: nvt
Uitgave: Juni 2017 – 284blz.

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 01-06-2017
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.