Phobos – Victor Dixen

Phobos
Rond scrollend in de ebieb. Kwam ik dit boek  ‘Phobos’ tegen van Victor Dixen. Helaas zag ik niet dat het een deel 1 was van meerdere boeken én enkel dit boek is bij de e-bibliotheek te vinden. Balen dus of juist toch niet?

*Dit boek is vertaald werk en deel 4 is door een andere uitgeverij uitgegeven dan de eerste delen! Het is dus gewoon te bestellen en verder te genieten, met dank aan DVP! Recensie voor deel vier kan je hier vinden*

De flaptekst:
Zes meisjes,
Zes jongens,
Zes minuten om elkaar te leren kennen,
De eeuwigheid om van elkaar te houden.

Ze dromen ervan geschiedenis te schrijven…
Zes jongens en zes meisjes bevinden zich in een ruimteschip op weg naar Mars. Overal aan boord hangen camera’s, elke stap die ze zetten wordt gefilmd. De reis is namelijk ook een datingshow, die wereldwijd wordt uitgezonden: project Genesis. Het is de bedoeling dat ze allemaal hun grote liefde vinden, zodat ze op Mars de eerste menselijke kolonie in de ruimte kunnen beginnen.

Zij droomt ervan verliefd te worden…
Léonor is een van de uitverkorenen. Ze is een wees en kan niet wachten haar eenzame leven achter te laten. Als haar droom een nachtmerrie wordt, is er alleen geen weg meer terug.

Mijn mening:
Het idee is aardig. Hier en daar iets te technisch verhaal. Maar daar kan ik op zich wel door kijken. Het hoeft ook niet altijd makkelijk te zijn. Wel komt er op blz 185 iets raars voorbij. De Rapax kan dus dingen vernietigen. Het word getest met een tandenstoker. Het reageert op beweging. Hoezo lopen de mensen dan geen gevaar? Het verhaal is in het begin goed van tempo. Daarna vind ik het zo langzaam gaan en gezien het aantal bladzijdes ga ik vermoeden dat de ontknoping niet meer in dit boek gaat plaats vinden. Een beetje zoeken op Goodreads bevestigd dat. Erg jammer want het tempo had wel hoger gemogen. Ook het kiezen tussen de uiteindelijke twee heren. Een beetje meer diepgang had daar gemogen. Ik mis nog iets.
Het einde is spannend. Wat gaan ze doen? Gaat het voor iedereen bekend worden? Gaan ze het redden?
Ondanks dat het boek dus toch een paar irritante dingetjes had wil ik dus ieder geval wel deel twee lezen.

Titel: Phobos
Auteur: Victor Dixen
Uitgeverij: Uitgeverij Q
Vertaling: Robbin Besselink
Uitgave: eerste druk 2016 – 386blz.

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 04-07-2017
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

2 Responses

  1. Vivian
    Vivian at |

    Ik heb deze al een tijdje in mijn kast staan en ben er erg benieuwd naar. Lijkt me een beetje een love it or hate it-gevalletje.

    Reply

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.