Liefde op Lowlands – Lily Frank en Roos Hart

Lowlands
TintelingRomance brengt boeken uit die een beetje op Harlequin lijken. Een fractie. Want de verhalen zijn gewoon over mensen als jij en ik en niet super rijken etc. En misschien zijn ze ook wel spannender. Iedergeval werd er een blogtour aangekondigd en nu ken ik Lowlands enkel van naam. Dus ik dacht. Zou het boek dan ook leuk lezen voor mij? Nu komt mijn post van de tour later dan de geplande 18 augustus. Helaas was hier in het weekend een grote storm. DE zegt orkaan(!!). Wat veroorzaakte dat  ik geen internet thuis had en overal bomen omgewaaid waren. Ik moest dus met dikke files mijn broer naar München brengen. Dag vrije tijd tussen het werken door. Maar nu hierbij dus mijn bijdrage. Iedergeval wil ik TintelingRomance bedanken dat ik mee mocht doen!

De flaptekst:
Beleef Lowlands door de ogen van de band Dark Mist Rising. Maak kennis met toetsenist Ka en basgitarist Janus, bij wie het Lowlandsavontuur begint. Fangirl mee met Dore, die niet kan wachten om haar lievelingsband te zien optreden. Leef mee met gitarist Zeb en zangeres Pandora, die beiden de schrik van hun leven krijgen tijdens het festival en worstel mee met drummer Duncan, die vooral geconfronteerd wordt met zichzelf.

Naast liefde voor muziek hebben alle bandleden nog iets met elkaar gemeen: dit festival wordt voor hen onvergetelijk!

Liefde op Lowlands: 1 band, 5 verhalen

Mijn mening:
Het verhaal begint best heftig en voor mij was het ook onverwacht. Zal zo heel het verhaal het zijn of is het gewoon een sterk begin? Naar mijn persoonlijke mening is dit de enigste scene die ik heftig vond en niet had verwacht. 😛
Vooral het einde van het eerste verhaal en dan verwacht je meer. Je valt een ander verhaal binnen. Jou achterlatend met vragen hoe het nou precies verder gaat. Ik heb het boek in een ruk uitgelezen, dat het midden in de nacht was. Maakte me niks meer uit.

De verhalen zijn leuk. Je kan je goed inleven. Wat ik leuk vind is dat elk persoon in zijn eigen verhaal meer verdieping krijgt. Want leren kennen heb je ze al in de andere verhalen. Ook vind ik leuk hoe ze TintelingRomance er in hebben verwerkt. De locatie die ze hebben gekozen is niet zo geijkt en dat vind ik eigenlijk fijner dan verwacht.
Welgeteld heb ik maar één zet/type fout gevonden. Maar omdat het boek zo lekker weg las, zou de rest me ook niet opgevallen zijn.
In het boek komen allerlei soorten volwassen relaties voor. Als je daar niet van houd. Dan moet je niet dit boek lezen. Zou wel jammer zijn, want ik vind het een leuk boek dat van mij hier en daar nog wel wat langer had gemogen.

Wat nog meer jammer is dat de band ‘Dark Mist Rising’ niet echt bestaat. Het is zo echt geschreven door beide dames dat ik zou denken dat ze een bestaande band zouden zijn.
Ook vind ik leuk dat ik mee kan kijken. Ik persoonlijk ben best nuchter en ik kan graag vertellen over mijn favoriete boeken en auteurs. Maar ik beschouw mezelf nooit als een fangirl. Ik koop geen funko’s of kaarsen etc. Wel boekenleggers die ik mooi vind. Terwijl men in mijn omgeving en op mijn werk, mijn enthousiasme over boeken, misschien wel onder fangirlen zouden vinden passen. Iedergeval de verschillende situaties omtrent dat thema zijn heel erg lustig aangepakt. (Oke ik lees even terug en zie dat ik een Duits woord heb gebruikt.- Het betekend oa. grappig-)

De flaptekst spreekt mij niet echt aan. Het is meer dat ik weet dat de schrijfkunsten van beide dames waardeer en dat ik daardoor dit boek wilde lezen dan door de flaptekst. Het is voor mijn gevoel een opnoeming van alle namen die gaan voorkomen. Maar dit is mijn persoonlijke opinie.

De cover vind ik super tof en beter dan de eerste versie. Het laat niet zo overduidelijk merken wat het boek je allemaal bied. Wat mij nog opvalt. Ik kon niet gelijk beginnen met lezen. Het boek lag bij mij op de bank. En ik heb wel altijd een deur openstaan op het balkon. En ik merkte dat de kaft begon te wijken. Het boek was op dat moment dus niet gelezen. Nu gaat het vast opgelost worden als ik hem tussen andere boeken neerzet. Maar dit is me nog nooit overkomen.

Ps. Ik vind dat TintelingRomance echt de leukste stempel ever hebben om aan te geven dat het een recensie-exemplaar is. Ik ben veelste hebberig om afscheid van een boek te nemen

Kameel

Titel: Liefde op Lowlands
Auteur: Lily Frank en Roos Hart
Uitgeverij: TintelingRomance
Vertaling: N.V.T
Uitgave: eerste druk  Augustus 2017 – 318blz.

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 18-08-2017
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.