Niets is wat het lijkt – Miranda Hillers*

Niets is wat het lijkt

‘Niets is wat het lijkt’ kan je ook vinden in koboplus!

De flaptekst:
‘Niets is wat het lijkt’
De drieëntwintigjarige Zoë heeft een jarenlange relatie met Brian, maar ze leven langs elkaar heen. Wanneer hij vaker bij vrienden verblijft dan thuis is dat het begin van het einde. Toch houdt ze van Brian, ondanks het feit dat zijn passie voor haar is verdwenen. Het weinige zelfvertrouwen van Zoë komt voort uit haar jeugd en nog altijd kleineert haar vader haar. Ook is ze onzeker over haar uiterlijk. Vroeger werd ze gepest om haar rode haar, maar wat de een lelijk vindt is voor een ander een ontzettende mooie verschijning.
Dean rijdt Zoë bijna aan doordat haar vlammende rode haren al zijn aandacht trekken. Na een eetdate en een sportief uitje groeit de aantrekkingskracht tussen hen. Zoë vindt hem leuk. Leuker dan leuk, en ze krijgt gevoelens voor Dean. De angst om gekwetst te worden, zeker na de intense breuk met Brian, houdt Zoë tegen om zich letterlijk bloot te geven aan Dean.
Niets is wat het lijkt, het vierde deel van de Blingg-serie, is een emotionele achtbaan over het loslaten van geliefden en onzekerheden overwinnen.

Mijn mening:
‘Niets is wat het lijkt is het vijfde boek wat ze heeft geschreven en het is voor mij het eerste boek wat ik heb gelezen.
Het is een standalone, maar er kunnen spoilers inzitten voor de eerste drie boeken uit de serie gaf ze netjes aan voor ik begon. Ik ben dan gelijk benieuwd, is het boek werkelijk zo goed te lezen als standalone. Want de schrijver en de redacteur kennen immers het verhaal van haver tot gort.

Het boek leest onwijs vlot! In het begin worden er wel veel namen genoemd die in een hoog tempo voorbij komen, een beetje te veel en te snel naar mijn idee. Maar als je de andere boeken hebt gelezen is het wel zo dat, het dan oude bekenden zijn.
Het boek leest vlot, maar de eerste hoofdstukken had ik wel iets van, schiet nou eens op! De flaptekst heeft immers al gezegd wat er gaat gebeuren!
Zootje is een toffe meid, die heel menselijk is neergezet. Ik had soms de neiging, haar te willen schudden en te zeggen. Bijt eens van je af.
Met dank aan Dean, gaat dit ook gebeuren. Ze is er nog niet, maar ook dat is menselijk. Niemand kan op de een op de andere dag veranderen.
Dean’s naam voor haar, vind ik geniaal gevonden en ook de dingen die Dean doet en zegt vind ik leuk en super romantisch.
Er gebeurd veel maar het past allemaal in het verhaal. Bij Nederlandse auteurs ben ik altijd een beetje huiverig. Maar Nederland heeft er met Miranda Hillers een uitstekend auteur bij! Ps. ik vind de cover echt heel goed passen bij het verhaal!

Titel: Niets is wat het lijkt
Auteur: Miranda Hillers
Uitgeverij: MH Books
Vertaling: N.V.T
Uitgave: 15 december 2016 – 309blz.

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 14-12-2016
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.