Waar ben je? – Reina Crispijn

waar ben je

De flaptekst:
Florine loopt stage bij een Parijs modehuis als ze zwanger raakt van een tweeling. De vader verdwijnt uit beeld en Florine staat de baby’s af ter adoptie. Dan keert ze terug naar Parijs. Tweeëntwintig jaar later : Abby wil weten wie haar biologische moeder is. Ze gaat naar Frankrijk naar het klooster waar zij en haar broer werden geboren. Daar ontmoet ze een tuinman die haar helpt bij het zoeken naar haar moeder. Dat is hard nodig, want Abby wordt flink tegengewerkt.


Mijn mening:
Het boek begint goed. Het trekt je aandacht deels positief maar niet helemaal. Het speelt af in de jaren tachtig staat er op de flaptekst. Maar het verhaal lijkt veel meer af te spelen in de tijd van de jaren 50. Ik ben dan geen grote kenner. Een kleine handwijzing dat het dan wel in de jaren tachtig afspeelt komt dan van de mobiele telefoon. En ja. dat heb ik na gezocht want wanneer is die dan eigenlijk uitgevonden. 1973. Maar pas in de jaren negentig is mobielgebruik of wel GSM voor de normale mens goed beschikbaar.
Het verhaal heeft genoeg mysterie en wat ik ook erg knap vind. Je leest eerst vanuit pov (point of view) van Florine. Daarna merk je dat je een beetje het contact verliest met haar en daarna ga je naar een andere pov voor een langere tijd. Dus het contact is helemaal weg. Net zoals je mensen in de omgeving van Florine. Weet niet of het bewust is gedaan. Maar ik vind het ergens wel prettig. Vaak weet je als lezer al veel omdat je overal met je dikke neus bij zit en in iemands hoofd mee kan kijken.
Het verleden haakt in bij het heden op een leuke manier. Ik zag het al langer hangen en het was leuk om te zien wanneer Abby en Florine het ontdekten.
Hier en daar qua zoektocht vond ik het een tikkeltje ongeloofwaardig. Iemand tegen komen en denken hé. Ja dat vind ik nog zeker gaan. Maar wat daarna gebeurd is wel allemaal heel toevallig. Maar zoals de flaptekst ook zegt op het boek. Hoe hard de werkelijkheid kan zijn ten opzichte van je dromen. Maar ook hoe de werkelijkheid zo mooi kan zijn dat zelfs je stoutste dromen erbij verbleken. Ik schuif het daar maar onder.

Het is een boek dat me een paar fijne uurtjes leesplezier heeft gegeven. Op naar het nieuwste boek! Hmm Helaas wel ff wachten want het is in de maak door Reina en haar zus!

 

Kameel


Titel:
 Waar ben je?
Auteur: Reina Crispijn
Uitgeverij: Zomer en Keuning
Vertaling: nvt
Uitgave: 2015 – 304blz.

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 17-07-2017
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.