Verblind door hem – Tamara Haagmans*

Verblind
Tamara Haagmans, een naam die mij bekend is door TintelingRomance. Die een onwijs leuke verhalen heeft op fb, waarvan ik het ontzettend jammer vond toen het klaar was. Maar ergens bij die verhalen, had ze me te pakken.
Ondertussen heb ik haar ook mogen ontmoeten, en ze bleek ook nog eens een aardig mens. (binnenkort hopelijk een interview) Want tja, een auteur en aardig hoeven niet samen te gaan, al komt t bijna nooit voor dat ’t niet zo is 😛

Maar er werd een oproepje gedaan voor ‘Verblind door hem’, en ik wist gelijk, jep ik doe mee! Gelukkig kreeg ik een mailtje van Stefanie van SVM dat ik de gelukkige was en dat ik het mocht lezen en recenseren voor dat het boek daadwerkelijk uit zou komen! Gaaf toch? En nu maar eens kijken wat voor boek het is. Want daar had ik niet eens naar gekeken…

Flaptekst:
Sannes grote droom wordt werkelijkheid: haar boek wordt uitgegeven. Ze is dolenthousiast, tot ze Damian ontmoet, de redacteur met wie ze gaat samenwerken. Tussen hen loopt de spanning hoog op en niet alleen op seksueel gebied. Gelukkig kan Sanne rekenen op steun van haar beste vriend Dennis. Hij maakt er echter geen geheim van dat hij Damian totaal niet vertrouwt.
Maar Dennis heeft zelf een geheim en het is nog maar de vraag hoe Sanne zal reageren, als ze hoort wat hij al die tijd voor haar heeft verzwegen.

Mijn mening:
De cover verraad dat het meer is dan enkel een romantisch verhaal. Het is ook erotisch, maar boven al ook een humoristisch verhaal met cliche’s/voorspelbaarheid waar je haren van uit je kop trekt. Maar het past perfect zo, want de humor is in het verhaal een frisse wind en maakt het zo dat het niet te veel is en je heerlijk geniet. Ik moest gewoon hardop lachen! Bedenk dat als je het boek in het openbaar wilt lezen :P.

Want voor ons is het overduidelijk, maar voor Sanne niet. Meer vertel ik daar niet over, daarvoor moet je het boek zelf maar lezen.

Damien is een lekker ding, maar ik vond hem een eikel van af de eerste keer dat hij kwam opdagen. Nee, tweede ontmoeting, om eerlijk te zijn. Leer hiervan en als het ooit bij jou gebeurd, ren hard heel hard weg! 😛

Dennis is een schatje én een lekker ding. Tamara laat hier heel subtiel zien, dat het heel anders is dan wat Sanne denkt. Dat Sanne zelf eigenlijk ook wel weet, maar waar ze haar kop vrijwillig in het zand steekt.
Het is een luchtig boek, ik had het in ongeveer 2 uurtjes uit. Dus verwacht nu geen verhaal in de Jojo Moyes trant. Want het is gewoon een ander genre. Al ben ik overtuigd dat Tamara praktisch elk genre aankan.

Ik was een beetje pieterpeuterig over Brigitte, maar ach iedereen kent een mens die graag overdrijft, dus die komen ook in verhalen voor. Dus ik moet mijn neiging om na te rekenen of de tijdlijn klopt, gewoon in bedwang houden.
Doordat het verhaal op dit moment nog niet uit is, kon ik ook nog een redactiefoutje doorgeven. Dus die gaan jullie lekker niet vinden!

Het einde is geniaal gevonden en dat is precies wat ik bedoelde met de frisse humor die Tamara Haagmans in haar boeken en verhalen verspreid.

 

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 16-08-2018
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

ps door een gesprek met iemand heb ik besloten dat vanaf nu en met terug werkende kracht. Dat alle gekregen recensie-exemplaren ook in een eigen categorie map komen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.