Reken maar!- Suzanne Peters*

reken
Hoe erg! Boek gelezen, recensie (bijna)klaar. En blijkbaar nooit online gegaan. Schaamrood staat op mijn kaken. Dus hierbij de beloofde recensie! Dit (e)boek heb ik ter recensie gekregen van Ellessy! Hartelijk dank! Dit beïnvloed mijn mening niet!

Flaptekst:
Nadat haar relatie stukloopt, verhuist Jasmine naar een andere stad. Haar nieuwe buurman Quinten trekt al snel haar aandacht. Hij is intelligent, aantrekkelijk, en ze kan goed met hem praten. Als ze hem beter leert kennen, begrijpt ze steeds minder van zijn soms vreemde gedrag. Houdt hij haar op afstand, speelt hij met haar of is er iets anders aan de hand?

Mijn mening:
Waar zal ik beginnen? De flaptekst en de cover trokken me aan. Al is het niet gelijk een cover die ik heel erg mooi vind, het is een beetje onpersoonlijk. Al past het plaatje wel in het verhaal.
Het duurde heel erg lang voordat ik in het verhaal zat. Pas bij bladzijde 90 van de 245 zat ik er eindelijk in en kon ik niet meer stoppen. Ben ik niet gewend van Suzanne en omdat het vorige verhaal wel beviel heb ik daarom stug doorgezet.
Er was, naar mijn mening, veel herhaling. Echt te veel. Dat maakte het dat tempo eruit was en kreeg ik het gevoel dat het boek voor kinderen was. Niet helemaal natuurlijk want het onderwerp is niet zo geschikt dan.

Het verhaal is goed bedacht en het voelt aan of er inderdaad veel tijd in gestoken is om te begrijpen wat het is en om vanuit dat oogpunt te gaan schrijven.
Ook de verschillende zichtpunten maken dat duidelijk.  Want iemand is meer dan enkel een dwangneurose. Het verhaal loopt na het moeizame begin goed door en er is genoeg afwisseling en diepgang.

Wat ik eigenlijk leuk vind is dat Jasmine is Surinaams, maar nergens word dat overdreven aangehaald dat ze gekleurd/ donker is.  ‘T word geloof ik welgeteld 1 keer genoemd als ze aan het verven is. Ze is gewoon de vrouwelijke hoofdpersoon. Eén als ieder ander. Maar ik vind het wel leuk dat ze een keer niet blank zijn, want helaas gebeurd dat wel vaak. En er zijn zoveel mensen, met even zoveel huidtinten.

Dit vind ik een ongelofelijk groot pluspunt. Als je eenmaal het begin voorbij komt, dan is het een leuk boek om te lezen.

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 30-10-2018
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.