De kunst van Kerstmis – Jane Lovering*

kunst

Flaptekst:
Wat als de herinneringen aan het kerstverleden de toekomst van Kerstmis in de weg zouden staan?
Het is bijna twee jaar geleden dat Harriet Jonno verloor, maar ze heeft eindelijk besloten dat het tijd is om opnieuw kerst te vieren.
Dan vindt ze op de zolder een voorraadje grafische romans van haar stripboekminnende echtgenoot en plotseling wordt haar wereld weer op zijn kop gezet.
Met de hulp van excentrieke stripboekhandelaar Kell Foxton ontdekt ze dat de strips die Jonno verzamelt niet alleen uiterst waardevol zijn, maar ook de sleutel vormen voor zijn geheime leven – een leven dat Harriet’s hele huwelijk en elke herinnering aan haar echtgenoot toewerpt in twijfel trekken.
Als Harriet dichter naar Kell groeit, begint ze het gevoel te krijgen dat ze weer van Kerstmis kan houden – maar eerst moet ze de waarheid weten.

Mijn mening:
De schrijfster was mij onbekend maar de cover trok mij aan en op dat moment kon het mij ook niet schelen wie het zou hebben geschreven.
Pas 2 dagen later las ik de covertekst, op dat moment was ik al in het boek begonnen en die vond ik ook intrigerend.

Het verhaal begint echt na een intrigerende quote. Ik voelde me een beetje afwachtend. En eigenlijk past dat precies bij Harriet.
Er komen ene paar clichés voor. bijv.  als je een kat neemt als je weduwe bent en dat je dan beetje gek bent.
Alhoewel beetje gek ben ik ook en ik heb een kat….

Het verhaal leest zo vlot, dat je het uit hebt voor je het door hebt.
Er zijn twee grote verhaal lijnen en een paar kleintjes. Ze zijn ingineus in elkaar gewikkeld en dat is ook heel natuurlijk gedaan.
Men krijgt een voorgevoel met wat er gaat gebeuren, maar later krijg je weer een ander voorgevoel en welke van de 2 gaat waar zijn?
De verhaallijnen zijn verfrissend en origineel. Ik heb dit tussendoor op mijn werk gelezen en ik kon gewoon niet stoppen. Ik vond het ook buitengewoon jammer dat het verhaal uit was. Het boek is uitgeven door DVP- Dutch Venture Publishing en het is echt een pareltje!
Ik ga graag op onderzoek uit of ik meer van Jane Lovering kan vinden en of dit net zo goed is. Want dit smaakt naar meer!

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 20-11-2018
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.