Sprong in het diepe- Tamara Haagmans*

Sprong
We kunnen een recensie heel lang maken en heel kort. Ik houd het dit keer precies er midden in. Want lange recensies betekenen nou niet gelijk dat het boek beter is!

Flaptekst:
Tessa heeft geen leuk jaar achter de rug. Ze verliest haar baan én haar vriend op hetzelfde moment. Als haar moeder haar een vakantie geeft omdat ze zelf niet kan gaan, neemt Tessa die na enig twijfelen aan. Alleen… Ze zit op een golfresort in Duitsland, en het is november. Alle winkels en restaurants zijn gesloten en er is echt helemaal niemand, behalve de Nederlandse badmeester Thomas die haar onder zijn hoede neemt. Telkens als ze in zijn buurt is, gebeuren er hele vreemde dingen. Aan het eind van haar vakantie haalt Thomas haar over om er nog een paar dagen met hem aan vast te plakken. Hij moet dan wel werken maar er blijft genoeg tijd over om leuke dingen te doen. Omdat er thuis toch niemand op haar wacht zegt ze ja. Het ene reisje loopt naadloos over in het andere en ondanks alle vreemde gebeurtenissen groeien Tessa en Thomas steeds dichter naar elkaar toe. Tot Thomas ineens helemaal van de aardbodem verdwijnt, om op een héél onverwacht moment weer op te duiken met een schokkende onthulling.

Mijn mening:
Het is een boek van Tamara en eigenlijk kan het dan niet mis gaan hé. Het is een boek met onverwachte wendingen. Ik schreef haar al dat ze voor mij ook wel een Thomas mag regelen die mij naar Rio neemt, of elk warm land is voor mij oke op dit moment.
Het verhaal is in het begin afwachtend en lekker Nederlandse nuchterheid en klagen hoort er ook bij. Later komen er dingen voor die je laat denken dat je een Amerikaanse komedie aan het kijken bent. Lekker luchtig en echt het einde of nee het is niet het einde dat je verbaasd laat staan maar de oplossing/ reden van de rare dingen. Zo leuk gevonden en dat kan ook alleen maar bij Tamara’s boeken.
Het is naast alle humor ook heerlijk romantisch en wat diepte. Daar is Tamara een ster in. Haar geniale recept voor haar boeken is humor, romantiek en genoeg diepte! Ik heb genoten van het boek, tranen gelachen en tevreden het boek dicht gedaan. Komt er een vervolg?

Btw cover vind ik supermooi vorm gegeven. Past bijna perfect bij het boek. Dikke pluim!

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 13-11-2018
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.