Cole- Tijan*

 

Cole

Plotseling kreeg ik een berichtje in mijn postvak of ik Cole wilde recenseren. Ik had hem al wel voorbij zien komen, maar na het lezen van de flaptekst had ik iets van. Hmm twijfelgevalletje. Is het verschrikkelijk zoet gemaakt, en de man is helemaal geen maffia. óf het word ongeloofwaardig. En hoe kan iemand verliefd worden op iemand van de maffia? Die doen in mensenhandel, drugs, fraude, stelen dingen van hardwerkende mensen. Het zijn geen lieverdjes.
Maar ik besloot het het toe te zeggen en het te gaan beleven. Klik/lees verder om er achter te komen wat ik er van vond.

Flaptekst:
Hij was gewoon een man die een restaurant binnenstapte. Ik wist niet wie hij was of hoe hij heette. We keken elkaar niet eens aan. Niets verbond ons met elkaar. Toch kon ik zijn aanwezigheid tot in mijn ziel voelen, liep er een tinteling langs mijn ruggengraat. Hij straalde gezag uit. De lucht om hem heen leek te knetteren. Dat was de eerste keer dat ik hem zag en ik raakte betoverd.

Die tweede keer was anders. Hij stond in de mysterieuze privélift aan het einde van de gang in mijn appartementencomplex. Een vluchtig moment raakten onze blikken elkaar, toen schoven de deuren dicht. Ik was totaal overdonderd. De adem stokte in mijn keel. Mijn zintuigen stonden op scherp. Mijn lichaam leek te zoemen.

Dat was nog maar het begin.
Hij was het hoofd van de maffia. Ik stond op het punt om hopeloos verliefd op hem te worden.

Zijn naam?
Cole Mauricio.

Mijn mening:
Allereerst klopt de covertekst niet helemaal. Het is niet zo dat het ergerlijk is en daardoor blijft het verhaal iets spannender.
Je weet wel hierdoor alle feiten al, enkel de invulling niet. Mogelijk kan je vinden dat dit een spoiler is, dus als je dat al snel vind kan je beter deze recensie overslaan denk ik.

Maar Addy weet dus niet dat hij maffia is bij deze ontmoetingen. Pas later komt ze erachter, best laat in het verhaal eigenlijk. De covertekst maakt je nieuwsgierig. Dus dat is goed, maar het is in de ik-vorm, en aan je zou volgens de eerdere beschrijving zeggen begin van het boek. en toen wist ze dat nog niet! Dus ze was al verliefd voor ze het wist…

Het verhaal is meeslepend. Ik heb door een auto ongeluk afgelopen week, moeite met zitten en liggen, maar het sleepte me zo mee dat ik toch door bleef lezen en dat ik dan gewoon maar elke 15 minuten van houding veranderde. Maar stoppen ho maar.

Wat ik ook interessant vind is dat het vragen oproept. Wat zou ik zelf doen? Ik bedoel, zo is het boek niet geschreven. Maar als je iemand vind waar je zo tot aangetrokken voelt en je komt daar achter wat zou je dan doen?

Addy denkt daar ook over na maar voor haar is het probleem niet zo groot dat ze daar dagen over nadenkt. Zodra ze Cole ziet, reageert ze.
Ik vind Addy en Sia aardig. Jake is ook een schatje. De meeste zijn best likeable neergezet. Bij een paar personen subtiel minder, je vind dan later ook uit waarom. Dat is prima gedaan. Meer naar het einde van het verhaal switcht het ook een paar keer naar Cole’s oogpunt. Ik vind het een goede keuze en geeft het verhaal wat meer diepgang. Je weet ook duidelijk wanneer dat gebeurd.
ik had een enkele ogenblik dat ik een paar bladzijdes nog eens moest lezen om weer lekker in het verhaal te liggen.

En dan het antwoord op mijn vraag… Dit is echt een spoiler! Hoe gaat ze er mee om dat Cole maffia is?
Totaal niet zoet. Direct en het word ook niet verstopt. Het word niet geromantiseerd en hij is niet ergens toch de good guy.
Maar ze zet het wel levendig en menselijk neer. Wel houd ze in het duister wat deze maffia precies doet. Drugs of mensenhandel of of of
Dat komt niet aan de orde. Het gaat om een feiten tussen families en wraak. Ondanks dat het een van mijn vragen is toen ik het boek las. Vind ik dat Tijan een goede keuze heeft gemaakt dit niet op te helderden. Dit mysterie blijft van Cole.
En ook ondanks je bijna alle feiten weet voordat je begint met lezen, blijft het verhaal verrassend! En dat is echt heel knap.

Ik las het verhaal graag en een volgend boek van Tijan wil ik zeker graag proberen. Zolang je geen mierzoet liefdes verhaal verwacht is dit een leuk boek om te lezen!

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 03-02-2019
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.