Half Face- Mara Li*

Half Face
Een poosje terug was er een oproepje. Niks bijzonders meestal. Maar dit keer had ik iets van ja. Hier wil ik een kans wagen. Hier pas ik wel bij. Na het opgeven is het geduldig afwachten en ja! Ik mag bij het team van Reps van Dutch Venture Publishing horen! of wel DVP!
Wat is een Rep? Dat is een afkorting van het Engelse woord Representative of wel vertegenwoordiger.
Rep word gebruikt omdat het een beetje is over gedwaald vanuit de landen waar Engels word gesproken.
Maar ieder geval hoort het er bij dat je dus een draagvlak geeft aan hun boeken, de meningen over die boeken worden zo mogelijk nog meer gehoord door de uitgeverij. Al vond/vind ik dat ze dat voorheen ook al heel erg goed doen.
Lang verhaal kort. Eén van de dingen die dan er bij horen is boeken recenseren! Het eerste boek sinds ik een Rep ben dus.
En dat is het verhaal van Mara Li, Half Face!

Klik maar snel verder om meer te weten te komen hoe dit boek mij beviel. Btw dat ik nu Rep ben van DVP betekend niet dat ik ze nu ga pamperen. Mijn mening blijft net zoals altijd eerlijk en best direct. Zoals bij elke recensie en review!

Flaptekst:
Juliette wordt geplaagd door nachtmerries sinds ze ternauwernood een overval op de Valenburgse Bank heeft overleefd. Ze hoopt echter die nare herinneringen achter zich te laten door in de rechtszaal te getuigen tegen de man die tijdens de overval zoveel mensen van het leven heeft beroofd: de Ierse crimineel die bekend staat onder de naam Half Face.

Wat ze echter niet had kunnen voorzien is dat Half Face overal contacten heeft en er op de dag van de rechtszaak in slaagt te ontsnappen… en haar meeneemt als gijzelaar. Half Face slaat op de vlucht naar de eenzame steppen van Mongolië, waar hij wanhopig op zoek gaat naar verlossing van de schaduwen die hem kwellen. Hij is er van overtuigd dat een gevaarlijke geest bezit van hem heeft genomen en alleen een machtige shamaan hem weer menselijk kan maken.

Is Half Face echt bezeten door een demon, of wordt hij belaagd door zijn eigen geest?

Half Face

Mijn mening:
Het boek is vrij dun maar bevat toch 179 pagina’s.
Half Face trok mij aan en stootte me af. Maffia Romance is toch best nieuw voor me. En hoewel dat het hier officieel niet het geval is met een Young Adult Thriller. Kwam er toch een redelijk slechte badguy in voor.
Het plakkaat thriller vind ik persoonlijk iet wat overdreven. Er komt genoeg ik voor, maar het leverde voor mij geen spanning op, van gaat ze het overleven of niet….
Er waren een paar kleine dingetjes, die niet fijn waren. Als ik het boek zou proeflezen had ik er zeker over hebben gemekkerd. Op bladzij 11. Heb ik een zin, die ik 5 keer moest lezen omdat hij mij zo vreemd voor kwam. Ik ben tot de conclusie gekomen dat de b een m hoort te zijn.
Op bladzijde 54 sprak men over 2 dagen. De reis gaat van even met de auto, dan met het vliegtuig naar Mongolië. Dat is zo’n 6.567 km.
1000 km is een uurtje. Dus zeg voor het gemak 8 uur vliegen. Google Maps kon het niet echt uitrekenen voor Mongolië.
Dus; dag van de rechtszaak. Zij moest om 15:00 getuigen, ze wat klaar toen er wat gebeurde. Dus start van de reis is om 17:00. Vliegveld was in dezelfde stad. Maar hoe groot hij is… Laten we zeggen aka München/Amsterdam/Den Haag. Om zoiets te bereiken heb je een uurtje nodig. Dus 18:00
Dan 8 uur vliegen. Dus komen ze ongeveer 2 uur ’s nachts aan. Dan naar het hotel. Laat zeggen een uur of 2. Dan komen ze om 04:00 aan. Maar dan nog is het géén twee dagen. In het verhaal word niet gesproken van een stop. Dat zou wel kunnen van bijna 6.600 km vraagt aardig wat kerosine. Dus plak er nog eens 2 uur bij voor dat. Nog steeds kom ik niet uit op 2 dagen. You get what i mean?
Als iemand een andere uitleg heeft? Please tell me! Btw i like de keuze voor Mongolïe. Ook lijkt het erop dat de schrijfster of goed onderzoek heeft gedaan of er zelf is geweest.

En nog 2 dingen. Dit zijn van die voorwerpen die vergeten worden in de films en de volgende scene volgende dag hebben ze het voorwerp weer plotseling.
Op bladzijde 65. Eerder is beschreven wat ze aan heeft en dan gaat slapen. Schoenen en jack laat ze. De volgende morgen word ze wakker en eet ze wat en dan probeert ze wat ’te ondernemen.’ Zonder schoenen? Zonder jas? In een vreemd land? En ze komt niet meer terug op haar kamer en op bladzijde 89 spreekt ze over haar oude kleren. Nu kan het zijn dat Half Face ze al had meegenomen, maar dat was haar dan toch opgevallen? Nuja. Dit zijn kleine dingen die mij laten prakkiseren, in een detective is dat goed. Nu haalt het mij uit het verhaal.
Wat ik jammer vind! Het leest lekker weg, en verder in het verhaal valt mij ook niks meer op waardoor ik uit ritme raak.

Je leeft mee met Juultje en eigenlijk ook met Half Face. De wisseling van emoties in Juultje is zo raak beschreven. Het voelde bijna of ik het zelf beleefde. De ik-vorm maakt dat natuurlijk ook makkelijker.
Het einde kwam eigenlijk nog best onverwacht! De volgende bladzijdes tot aan het einde geeft ook de ontgoocheling goed weer die Juultje voelt. Hoewel einde best als gesloten kan gezien worden. Vind ik het eigenlijk een enorme cliffhanger en wil ik weten hoe dat ging en hoe het dan verder gaat. Ik houd niet van cliffhangers.

De personages zijn levendig en geloofwaardig neergezet vind ik. Half Face was in het begin best op t randje. Maar ergens paste het ook allemaal. Ik kan het jullie het boek aanraden als een heerlijk tussendoortje!

Willen jullie weten hoe anderen denken over dit boek? Dvp heeft een blogtour en hier kan jij de anderen vinden die mee doen. Kopen kan je hier of hier! Of gewoon bij de plaatselijke boekhandel!

Half Face

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 19-02-2019
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

One Response

 1. Demi
  Demi at |

  Hoi! Ik ben Superblij dat ik je blog ben tegengekomen, ik zie al veel boeken voorbij komen die mij aanspreken en je schrijfstijl bevalt me ook wel.
  Ik ben zooooo blij dat ik niet de zenige ben waar het opvalt als ze opeens spullen wel en dan weer niet hebben enzo. 😂🙈.

  Maaar hoe ben ik hier nu gekomen… Door je winactie! Ik zou supergraag meedoen dus vandaar dat ik even wat rondgeneusd heb op je blog 😁 duus hierbij, mijn comment 😁

  Reply

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.