Nooit meer bang- Gaby Rasters

nooit meer bang

Gaby Rasters won met dit boek de Valentijnsprijs 2019. Niet alleen de Juryprijs maar ook de publieksprijs! Een deel van de boeken heb ik gelezen maar juist dit boek nog niet. En mentaal maakte ik gelijk de notitie, dit boek moet ik lezen. Ik moet weten waarom dit boek heeft gewonnen. En niet 1 keer maar wel 2 keer! Gelukkig is het boek onderdeel van koboplus!
Bij het schrijven van deze recensie lees ik het voorwoord nog eens en zie ik ineens de datum 22 maart 2016. Hoe symbolisch is het dat ik deze recensie voor 22 maart 2019 wil delen? 3 jaar na dato? Toeval?

Flaptekst:
Hoofdpersoon Louise uit “Nooit meer bang’ van Gaby Rasters heeft de mannen afgezworen. Maar dan ontmoet ze bij het ontbijt in haar Brusselse hotel Lennard. Het is liefde op het eerste gezicht en ze rijdt hoteldebotel terug naar huis, terwijl hij naar het vliegveld gaat. In de auto belt ze haar beste vriendin om te vertellen over de ontmoeting. Die vraagt meteen: “Luister jij geen radio? Er is een aanslag gepleegd…’ Het is het begin van een zoektocht. Naar liefde, naar hoop, naar Lennard, naar zichzelf.

Mijn mening:
Ongelofelijk! Vanaf de tweede bladzijde greep dit boek mij aan. De humor is heerlijk en gewoon zoals ik en mijn vriendinnen ook wel te keer kunnen gaan. Je leeft je in en je wenst ze het beste toe. Maar je weet dat dat niet gaat lukken. Maar wie? Het boek neemt je mee in een rollercoaster aan gevoelens. Louise, maar ook Maud zijn vrouwen die uitspraken doen die je wil inlijsten. Tranen rolden over mijn wangen heen, en ze waren niet eens opgedroogd voor de volgende ronde alweer kwam.

nooit meer bang

Dit boek wil je én moet je in één stuk doorlezen. Ik was begonnen de dag voor mijn eerste werk dag en dat is géén goed idee! Ik ben nu op mijn 5e werkdag en eindelijk wat vroeger vrij dat ik het in één keer verder kon uit lezen. Dit is geen boek om in 100 stukjes op te delen.

Nee, Nooit meer bang, verdient veel meer. Ik snap, en ik deel de volledige mening over het feit waarom dit boek heeft gewonnen. Ik voelde de pijn zo echt of ik er zelf was. Zo warm, zo levendig en zo menselijk geschreven.
Ik heb eigenlijk geen enkel puntje of kritiek op dit boek. Als er al foutjes in zitten dan zijn ze mij niet opgevallen, t verhaal sleurde mij gewoon te veel mee. Niks was meer belangrijk behalve te weten te komen hoe het verder zou gaan.

Gaby Rasters heeft een groot talent in haar vingers en in haar koppie! Geen idee over haar andere boeken, maar dat ga ik zeker wel uitzoeken.

Nieuwsgierig geworden naar ‘Nooit meer bang’? Je kan hem hier vinden. Of gewoon bij de plaatselijke boekhandel!

 

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 21-03-2019
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

One Response

  1. Liana
    Liana at |

    Dit lijkt mij echt een mooi boek!

    Reply

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.