After- Anna Todd

After

De hype van het moment, er van gehoord maar het is ook een beetje voor bij gegaan. Nu door de trailer van de film werd ik toch wel nieuwsgierig. Wat is beter en hoe is het verhaal in het boek? Is het echt goed of is het meer pulp? Ik bespreek alle boeken in 1. Dus mogelijk kans op spoilers! Btw ik plaats ook enkel de flaptekst van boek 1. Op mijn Goodreads account kan je de andere titels vinden, en overal ander op het internet.

Flaptekst:
Het meisje en de badboy: een droom komt uit…

De achttienjarige Tessa Young heeft haar vriendje en overbezorgde moeder achtergelaten om te gaan studeren aan de universiteit van Washington. Dit had ze al jaren gepland en ook de rest van haar toekomst lijkt al helemaal vast te liggen. Maar dan ontmoet ze Hardin. Hij is onaardig en zit onder de tattoos en piercings.

Hardin weet een grote passie in Tessa naar boven te halen, al probeert ze zich daar nog zo hard tegen te verzetten. Ze leert zijn wilde en romantische kant kennen en wordt gedwongen een keuze te maken tussen haar vertrouwde jeugdvriendje Noah, en een toekomst die spannend, nieuw en onbekend is.

Mijn mening:

Je hebt er vast van gehoord de laatste jaren. En anders nu zeker nu net de film uit is. After. Op verschillende groepen word aangeraden eerst de film te kijken. En ik geloof dat dat een goed idee was.
De boeken zijn lang,  heerlijk lezen, ik heb ze donderdag 2 mei begonnen. Maandag 06 mei om 11:00 was ik met alle boeken uit.
2272 bladzijdes in 5 dagen, minder eigenlijk want 2 en 3 mei heb ik gewerkt, opgeruimd en gepoetst en ik heb ook een echte Beierse Bruiloft meegemaakt op 4 mei, die praktisch de hele dag heeft geduurd. Het is best wel wat, ook voor mij. Zoveel bladzijdes. Het verhaal greep me. Was het perfect? Nee zeker niet. Maar het was wel dermate geschreven dat je echt niet zeker was hoe het verder zou gaan. Het is echt lang maar net als bij HP kan je niet genoeg krijgen. Je wilt weten, je wilt meer. Soms lijken de personages ouder dan 18/19 en 21, maar what the heck! Met wat daar gebeurd is het misschien ook niet heel wonderlijk. Elk boek draait eigenlijk om hetzelfde thema, maar elk boek bevat nieuwe elementen en verhaaltwists. Soms voelde het wel als te veel, too much.
En daardoor kon je ook de vermoeidheid van Tessa begrijpen. De film vind ik zeker niet heel donker, niet zo donker als de boeken. Toch
vind ik de personages van de film goed bij het boek passen. Op een paar kleine dingetjes na dan.
De blikken en de spanning zijn ontzettend goed neergezet in de film. Maar de film is veel zoeter dan de boeken. Minder ruzies, minder dingen die kapot gaan. En het is ook logisch dat niet alles exact zo als het in het boek is word overgenomen. Je krijgt anders films die uurtje of 4-5 duren en of dat nu net zo leuk is als een boek lezen. Ik weet het niet. Wederom zijn de boeken beter dan de film, maar toch hebben ze het zeker niet slecht gedaan. Genoeg over de film Helaas vond ik dat Mw. Todd het einde van het vierde boek niet echt eer
heeft aangedaan. T voelde niet zoals de rest. Minder liefdevol, meer ‚t moet maar. Er moet een einde aankomen en ik heb er geen puf meer voor.
Gezien het aantal bladzijdes van de eerdere boeken (528-608-672) en dan het laatste bloek met 464. Had ik persoonlijk nog graag 100 bladzijdes meer gehad. Want die hadden er dan ook nog wel bij gekund voor een, naar mijn gevoel, een fatsoenlijk einde.
Ik had veel liever een meer een open einde gehad, en eigenlijk haat ik die.
Het hoeft niet eens heel makkelijk te gaan. Maar na die maanden wachten, dan 2 jaar voor weer een ontmoeting en dan nog eens 2 jaar en dan en dan. Eindelijk getrouwd en gelukkig ook kinderen. Dat gunde ik ze zo. Maar de uitvoering had we wat anders gemogen. Het deed voor mij werkelijk afbreuk aan het verhaal. Want je ziet ze groeien, veranderen en zeker Hardin, je voelt op een gegeven moment dat Hardin rustig word in zijn ziel en hart. Hij heeft vrede gevonden. Wie zou nou niet van Hardin kunnen houden?
Helaas is het voorbij. Ik geloof dat ik iets heb gezien van een 5de deel. Eens kijken of ik die kan vinden op kobo plus. Gelukkig waren het
heerlijke lange boeken. Herlezen doe ik denk ik nog welleens, misschien in een andere taal. Over een jaar of twee.

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 06-05-2019
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.