De Held van Anwyn – Cathinca van Sprundel*

Anwyn

Het tweede boek van Cathinca, het eerst was een sterk debuut. Het tweede boek wilde ik dan zeker ook lezen, gelukkig is ook bij dit boek de cover echt zo mooi! Nou kan ik ook hier heel veel kletsen, maar lees hieronder maar gewoon de flaptekst!

Flaptekst:
Ontdek het magische hof van Anwyn

De jonge prins Pwyll weet dat hij in de problemen zit als hij per ongeluk Arawn, koning van de Andere Wereld, beledigt. Om zijn eer en zichzelf te redden, neemt hij Arawns gedaante aan en reist hij naar het magische hof van Anwyn. Daar moet hij de gevaarlijke Hafgan verslaan. Doen alsof je een oeroude, onsterfelijke koning bent, is alleen makkelijker gezegd dan gedaan…

De onsterfelijke Rhiannon wil maar een ding: ontsnappen aan haar verloofde. Daarom sluit ze een overeenkomst met Pwyll. Zij helpt hem, als hij haar meeneemt naar de mensenwereld. Wanneer duistere krachten zich rondom Anwyn verzamelen, moeten ze beiden boven zichzelf uitstijgen… of alles verliezen.

Mijn mening:

Het debuut van Cathinca was mij goed bevallen, al was het soms pittig met al die onbekende namen. Peter en Jan zijn vaak dan wat makkelijker. Bij het tweede boek dat Cathinca uitbracht, was de vrees eerst ook aanwezig maar volkomen onnodig. Het verhaal speelt in dezelfde Welshe folklore wereld af. Dat vind ik erg leuk en verfrissend.
En ze doet het op zon eigentijdse manier, dat je eigenlijk niet merkt dat de basis vaak al eeuwen oud is.
Het is een redelijk kort en leuk verhaal. Het tempo ligt redelijk hoog, Maar omdat het niet echt een kortverhaal is, vind ik het prima kunnen.
De cover is ook weer heel mooi weergegeven. Eigenlijk vind ik  dat DVP nooit de fout in gaat met hun covers. Daar kunnen nog velen een puntje aanzuigen. En dat is klink klare taal. Geen slijmpraatje of iets. En iedereen die mij wel eens heeft gesproken. In het echt of digitaal. Mijn mening is best direct en duidelijk.
Nu kan ik een lange recensie schrijven over in verhouding kort boek. Nee dat klopt eigenlijk niet. Want het boek heeft normale afmetingen. Een kort verhaal, dan maar. Maar dat is niet nodig. Leuk verhaal. Ik heb er van genoten. Een volgend boek van Cathinca zal ik zeker willen lezen.
Tot de volgende recensie!

 

Wil je nog meer overtuigd worden? Bij het laatste deel hoort een blogtour! Kijk hier voor de namen, links en data!

 

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 01-06-2019
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

 

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.