Anne – Hans Faber

Anne
Wie kent haar naam niet? Anne die niemand kende werd het boegbeeld van alle meisjes. Anne werd bekend, op een manier wat niemand wil. Anne werd bekend omdat mensen (grote) fouten maken. Dit boek heb ik via Koboplus kunnen lezen, waar ik blij mee ben, ik weet niet of ik het boek zou hebben gekocht…

Flaptekst:
Op vrijdag 29 september 2017 verdwijnt Anne Faber tijdens een fietstocht in de bossen bij Soest. Familie en vrienden zetten een grootscheepse zoekactie op touw, samen met de politie en het leger. Dertien dagen lang houdt de vermissing heel Nederland in zijn greep.

Dit boek is het verslag van die intense zoektocht en de nasleep ervan, gebaseerd op de getuigenissen van betrokkenen. Van de eerste aangifte van vermissing op die bewuste vrijdagavond tot de vondst van Annes jas in de bossen enkele dagen later, van de aanhouding van de dader tot de rechtszaak die volgde.

Anne: kroniek van een zoektocht is een gedetailleerde reconstructie van een van de meest geruchtmakende vermissingszaken ooit in Nederland. Een aangrijpend verhaal over liefde en saamhorigheid in tijden van angst, woede en verdriet.

Mijn mening:
Net de laatste bladzijde van Anne gelezen. Indrukwekkend en beangstigend. Hoe kon t zo fout gaan, en waarom geeft niemand toe dat er fouten zijn gemaakt.
Waarom kwam de politie zo knullig over, ‘maar 1 setje’ en dat was al de verbetering van geen setje eerder. T doet je beven van angst.

De rare gedachte dat je moet bewijzen dat iemand niet vrijwillig is verdwenen. En dan de hulpeloosheid en ondeskundigheid van de eerste dagen, pas veel later kwamen de professionals die wisten wat ze deden. Als Anne toen nog zou hebben geleefd, dan had ze veel meer moeten doorstaan door deze langzame ondoordachte molens.
T doet pijn voor haar en haar familie dit te lezen. En doet me hopen en bidden dat voor een volgend keer men beter voorbereid is. Want de volgende kan iedereen zijn. Jij, ik.

Anne is idd voor iedereen geworden. Want iedereen kan en is zoals zij. Een mens vol in t hobbelige leven, die t beste van alles maakt en geniet van alle dingen die zij belangrijk vind. Ze staat voor de keuze, onomkeerbare dingen in t leven van ‘ wat als’
Wat als ik t was. Anne komt zo dichtbij, we waren even oud… Zij was verdwenen toen ik mijn verjaardag vierde. Ik wilde haar buitensluiten, maar dat lukte niet.

T boek zit in me en ik denk dat t me nooit meer los laat, dit is een boek dat elke keer in je gedachten hoog komt, samen met de vragen. Is het perfect geschreven? Nee. Als t een roman zou zijn. Zeg ik, veelste veel namen. Teveel droge info aan t eind. Maar voor dit boek, voor de levens die erin afspelen, de vragen doe iedereen heeft, en vooral Annes Familie.

Dan is het perfect, gebroken hart levensecht geschreven.
Ik hoop dat dingen gaan veranderen…

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 15-09-2019
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.