Er was eens – Verschillende schrijvers*

er was eens

Een verzameling van verhalen, ik doe ’t bijna nooit. Maar ik was zo ontzettend nieuwsgierig! Goede auteurs, sprookjes in een nieuw jasje. Wie wil dat nou niet proberen?

Flaptekst:
Er was eens… vele fantastische sprookjes beginnen zo. Maar ken jij deze al?
Laat je meevoeren naar werelden waar Assepoester tegen loverboys strijdt, waar social media nog gevaarlijker is dan een spinnenwiel, waar inhalige fey muzikanten opsluiten in torens, waar oma’s gered moeten worden van iets ergers dan een boze wolf en waar twee zussen door yeti’s op de proef worden gesteld. Verhalen vol magie, verraad, vriendschap en liefde.

Jen Minkman (Het licht van Lorelei), Suzanne Peters (Reken maar), Miranda Peters (Gaiatrilogie), Marijke F. Jansen (Kort en gelukkig) en Cathinca van Sprundel (De vrouwe van Myrdin) geven elk hun eigen twist aan een verhaal dat je dacht te kennen.
Vijf sprookjes, vijf heldinnen, vijf keer “en ze leefden nog lang en gelukkig’. Of toch niet?

Mijn mening:
Ik lees dit boek in de e-versie, en een nadeel van een eboek je kan dus niet makkelijk terug bladeren zoals bij het papieren boek. Als ik dus eenmaal begonnen was, dan had ik al snel geen idee meer wie t verhaal schreef. Kan aan mij liggen want ik kreeg die week ook te horen dat het hele hotel zijn baan verliest, mijn hoofd was dus nogal…., chaotisch.
Als je het verhaal begint weet je dus ook niet 100% welk sprookje het is. Bij sommige vind ik het zelfs een mix. En volgens mij loop ik achter met de nieuwere sprookjes. Frozen etc. heb ik nog nooit gezien.
Maar ik vind de verhalen leuk en verrassend en ook nog originele draai! En ik heb er zeker geen spijt van. Nadeel van een bundel is altijd dat ik vaak de verhalen te kort vind. Hier viel het mee, al hadden bij een paar ook een volledig boek gepast.
Ik vind deze verhalen bundel een ontzettende aanrader.  De tekeningen bij het beging van elk verhaal. Zo mooi. Ik vertel niks inhoudelijks over het boek, dat mag je lekker zelf ontdekken!

Er was eens

Wil je nog meer overtuigd worden? Bij het laatste deel hoort een blogtour! Kijk hier voor de namen, links en data!

Er was eens

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 02-10-2019
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.