Kom naar huis- Emma Anna*

Kom naar huis
Steeds vaker kan ik aan een flaptekst al zien of het boek wat voor mij is. Een mooie cover kan mij in de verleiding brengen om een boek te kopen, zelfs als de flaptekst mij niet helemaal overtuigt. Wat tweedehands nooit zo’n probleem is. Dit boek heeft een mooie cover en een flaptekst die ik prachtig vind.

Flaptekst:
Verliefd worden is niet moeilijk, maar vechten voor die liefde wel.
Wanneer Hannah Mackenzie een baan krijgt bij de uitgeverij waar ze altijd al wilde werken, gaat er een wereld voor haar open. Na een gewelddadige relatie is haar zelfvertrouwen ver te zoeken, maar wanneer ze haar baas Luc beter leert kennen, komt daar verandering in.
Luc Wennam heeft het allemaal: twee fantastisch lopende bedrijven, genoeg geld om nooit meer te hoeven werken, en een bloedmooie verloofde. Wanneer hij echter bedrogen wordt, realiseert hij zich dat hij niet terug wil naar het leven waarin hij ooit zo succesvol was. Maar vechten voor de liefde is niet makkelijk als de vrouw van wie je houdt voor haar leven verminkt is en je verleden nog een troef achter de hand heeft.

Mijn mening:
De cover is echt prachtig vormgegeven, wel wat donker. Helaas past dat heel goed bij het verhaal. Helaas want het boek begint best heftig en dat is dan ook gelijk het donkere. Maar de cover is meer dan dat en dat komt ook heel mooi naar voren. Vrouwen zijn sterk en Hannah is in ‘Kom naar huis’ een vrouw zoals er helaas velen zijn. Het is een heftig onderwerp en het word heel open en direct beschreven in het boek. Juist dat laat merken hoeveel taboe er nog rust op dit. Hoeveel we niet zeggen, hoe moeilijk het is voor de vrouwen en meisjes die dit overkomt. Ik hoop werkelijk dat dit boek helpt voor diegenen.
Ik vind het heel mooi geschreven, al is dat niet het juiste woord, vind ik. Het is heel geloofwaardig geschreven en ondanks dat het niet heel gemakkelijk is, heeft de schrijfster het verhaal hier en daar ook heel luchtig kunnen maken. Het leukste is nog wel dat dit jonge liefdes verhaal gewoon in ons eigen kikkerlandje afspeelt en dit is ook heel geloofwaardig en subtiel gedaan. Zo zie ik het graag.
Wel waren er hier en daar zinnen die voor mij niet lekker lazen. Kan er niet precies er de vinger opleggen. Maar ze liepen niet lekker door, alsof er een huppeltje in zat. Er miste geen woord of zo. dat niet. Misschien lag t gewoon aan mij.

Wil je nog meer overtuigd worden? Bij ‘Kom naar huis’ hoort een blogtour!

Kom naar huis

Origineel geschreven door Anja de Rijk
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.