Supernerd – Emmy van Ruijven*

Supernerd
‘Supernerd’ is het debuut van Emmy van Ruijven, een vrouw met vele talenten. Ze maakt heerlijke ruikende kaarsen. Ik wil ze niet aansteken, want dan is ie weg….. Logisch ik weet het, nadeel van in het buitenland wonen…. Verder kan ze ook heel goed tekenen. Het is niet de stijl die ik het mooist vind. Maar het is wel heel goed. Terug naar haar debuut.
Ik volg haar niet heel erg op facebook en ik wist dus niet dat ze schreef. Hoewel ik mogelijk het boek niet had gelezen als ik haar naam niet herkende. Lees verder in mijn recensie of ik dat jammer zou vinden

Flaptekst: Steph doet niets liever dan tekenen, Dungeons & Dragons spelen met haar vrienden en fantaseren hoe het is om een superheld te zijn. Als ze tijdens een spelletjesavond opeens worden aangevallen, is het een mysterieuze jongen in een superheldenpak die hen er ongedeerd uit weet te halen. Bestaan superhelden dan echt?

Al snel raakt Steph verwikkeld in een strijd tegen een demonisch leger met de ambitie ieder mens over te nemen, een groep superhelden die haar wil rekruteren en een groeiende stapel huiswerk. Is het leven van een scholier wel te combineren met het redden van de wereld? En wat doe je als je toch minder moedig blijkt te zijn dan je had verwacht?

Mijn mening:
Het verhaal van Supernerd begint en je denkt dat je in het leven van een volwassene bent terecht gekomen, maar later blijkt dat dus niet zo te zijn. Even was ik bang dat dit een grote flop zou gaan worden. De uitleg over het spelen van Dungeons&Dragons enz. Als dit Supernerd merendeels hier over zou gaan. Dan zou t een harde dobber voor mij worden.

Maar pas NA het begin van het verhaal, begint het pas werkelijk en kreeg ik de smaak te pakken. Het leest lekker vlot. Al zijn een paar dingen die naar mijn mening niet kloppen.
Hard fietsen oke. Zweten oke. Maar van een fietstochtje in de wind, na een pauze, zoveel zweten dat je vest nog steeds klammig is? En ze doet hem uit, dus dan heeft ze ook nog een t-shirt aan.
Hoeveel zweet ze dan wel niet en haar t-shirt zou dan nog druipend nat moeten zijn. Wat niet genoemd word. Ik snap de bedoeling, maar dit klinkt zo onlogisch dat het me irriteert. Misschien persoonlijke kijk hoor.

Het tweede, hoewel er niet werkelijk van leeftijd word gesproken, vind ik een paar dingen tegenspreken. Scholier valt voor mij onder basisschool en middelbare school. Op jezelf wonen en een vervolgstudie. Klinkt voor mij als student.
Ook is mijn ervaring met studeren dermate anders dat ik mij verwonder hoe de school reageert. Het komt op mij over als een middelbare school.

Verder vind ik Steph, heerlijk verfrissend. Niet een superslang meisje met de langste benen, die ook nog eens super fit is. Nee, een gewoon meisje, die goed kan tekenen, een sloddervos is en zelfs een beetje te nonchalant is met haar kleding. Verfrissend en ergens ook herkenbaar. In het volgende stukje kan zich een spoiler bevinden. Eigen risico als je klikt.   Ook vind ik verfrissend dat ze zonder uitleg, etc in het verhaal op een meisje verliefd is, al is hier en daar ook een jaloers trekje te vinden in de buurt van haar goede vriend. Het is gewoon een feit, zonder uitleg, zonder extra verklaring.  

Uit het einde maak ik op dat er een tweede deel komt, en ik ben zeker benieuwd, want ik wil weten hoe alles uitgeruimd word. zo vlot en hoe krijgen ze het voor elkaar het uit de media te houden… Ik wil meer weten.

De cover is ook door Emmy gemaakt en vind ik 100% bij het verhaal passen! Uitstekende keuze!

Hoewel ik dit niet het beste boek vind dat ik heb gelezen, vond ik het verder erg vermakelijk, en vlot te lezen. Ik las het in één dag uit. Ik zeg dan ook graag tegen een volgend deel!

Wil je nog meer overtuigd worden? ‘Supernerd’ hoort bij een blogtour! Kijk hier voor de namen, links en data!

supernerd

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 04-05-2020
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

Je kan dit boek bij DVP, je lokale boekhandel of bij bol.com bestellen.

One Response

  1. Conny
    Conny at |

    Mooie en eerlijke recensie,
    ik heb die van mij net op papier gezet en daarna mag ik van mijzelf ook recensies van andere lezen al had ik al menig mening over dit boek voorbij zien komen.

    Reply

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.