De roadtrip van je leven – Lizzie van den Ham en Lily Frank*

roadtrip

De flaptekst was zooo veel belovend! En kijk toch eens naar die cover! *kwijl* . Ik moest en zou dit boek lezen, en gelukkig mocht ik dit boek recenseren!
Kijken jullie mee met wat ik er van vond?

Flaptekst:
Een roadtrip is wel het laatste waar je op zit te wachten als je bang bent voor autorijden… of je reisgenoot niet kunt uitstaan.

Eline de Vries is na een auto-ongeluk de weg niet meer op geweest, en dat terwijl ze een reisblog heeft en dol is op vakantie. Ze kijkt er erg naar uit naar Sicilië te vliegen om haar beste vriendin Beatrice te bezoeken, maar dan doet Bé haar plots het compleet idiote voorstel om ‘gezellig’ samen met haar broer te reizen. In haar auto, zodat ze die weer kan gebruiken. Een roadtrip met Marcus, die ze niet kan uitstaan? In een auto uit het jaar nul? Eline zou wel gek zijn. Maar Bé heeft het talent iedereen te enthousiasmeren voor haar wilde plannen en voor Eline het weet is ze onderweg naar Italië. Samen met Marcus, die nu wat ouder en hopelijk ook wijzer is dan toen…

Sinds Marcus Govaerdts bij zijn ouders in hun boekhandelsketen is gaan werken, verzuipt hij in het kantoorwerk. Als zijn zus hem uitnodigt om naar Sicilië te komen, lijkt dat het moment om eindelijk los te komen van zijn drukke baan. Helaas zadelt zijn moeder hem onderweg nog even op met een ‘belangrijke cursus’. Voor Marcus is de roadtrip een mooie gelegenheid om de beste vriendin van Bé te laten zien dat hij heus wel wat meer in zijn mars heeft dan zij denkt. Als tiener had hij een oogje op haar, maar dat liep uit op gekwetste gevoelens. Kan hij haar hart alsnog winnen tijdens deze roadtrip?

Mijn mening:
De cover is ook dit keer weer een plaatje, heerlijk passend bij t verhaal. En gewoon yum. Maar DVP heeft eigenlijk altijd mooie covers, dus tja. Vind ik tenminste.

Naaaaar de inhoud.
Een originele insteek, op meerdere vlakken. Geen straatvrees, wat wel vaker voorkomt in boeken maar, spoiler, spoileralert, rijvrees na een ongeluk. Wat ik persoonlijk heel goed snap. Waar ik ook rijdt, zit zelf liever ook niet naast of tussen die bakbeesten in.

Verder een roadtrip, dat zich afspeelt in europa. Nice! En jeetje, het voelde of ik er zelf bij was. Ik kreeg zelf zin om nu zelf gelijk in de auto te stappen en erheen te gaan. Corona laat zich groeten. En oké mijn baan ook. Maar toch. Met t juiste gezelschap, zou ik t ook graag willen. Goed gedaan dames!

De personages zijn leuk, je kan je inleven. Marcus is een beetje een watje. Maar wel een lieverd, die jong is en nog leert. En toevallig heb ik ook een (normale vriendschap)vriend, die precies zo is. Ze hebben gewoon een schop onder hun kont nodig. In tegenstelling van die vriend, doet Marcus er wel wat mee, en uitstekend ook. Ik houd ervan als mannen, fictief of niet, actie kunnen ondernemen.
De hele setting is origineel en als je t leest, er ook een insidergrapje. Kijk maar of je t kan vinden.
Al met al heb ik dit in een dag gelezen. Elke keer als ik een paar minuutjes tijd tussen t werken, heb ik gelezen. Wilde gewoon weten hoe het verder ging!
Graag meer ladies! Misschien het verhaal van Bè?

Wil je nog meer overtuigd worden? ‘De Roadtrip van je leven’ hoort bij een blogtour! Kijk hier voor de namen, links en data!

roadtrip

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 03-05-2020
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

Je kan dit boek bij DVP, je lokale boekhandel of bij bol.com bestellen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.