Een dame op de Prairie – Kim Vogel Sawyer

een dame op de prairie
De laatste tijd las ik veel andere genres, en ik had echt weer zin in dit genre.
Boeken van Kim Vogel Sawyer vallen bij mij meestal wel in de smaak. Ik las dit boek ‘Een dame op de prairie’ via Koboplus.
Allereerst viel mij niks op. Maar bij het tikken van deze review viel mij iets maf op. De flaptekst en de namen kloppen niet echt.
De hoofdpersonages in het boek heten Abigail Grant en Mack Cleveland en Helena Bingham.Klik verder om te zien wat ik ontdekt heb.

Flaptekst:
Een dame op de prairie’ van Kim Vogel Sawyer is een historische roman vol liefde en humor, over een vrouw die les geeft in etiquette aan ruwe mannen. Abigail Grant moet plotseling in haar eigen inkomen voorzien. Ze neemt een baan aan als lerares etiquette, waarbij ze onbehouwen boeren uit Kansas manieren bijbrengt om ze klaar te stomen voor een huwelijk met een postorderbruid. Mark Cleveland, wiens vader ooit werd bedrogen door een postorderbruid, wil niets met het hele gebeuren te maken hebben en zeker niet met het rijkeluisdochtertje dat alles beter weet. Maar dan krijgt hij medelijden met Abigail, die zo haar best doet om deze ruwe mannen te polijsten. Hoe kan hij haar duidelijk maken dat perfectie geen garantie is op geluk?


Mijn mening:
Op verschillende pagina’s klopt de flaptekst niet. Bij de een heet ze Estelle Brantley Hij heet Mark.
Bij een andere pagina heet ze wel Abigail Grant en hij nog steeds Mark.

Op beide pagina’s staat een foto van de achterkant, en daar staan ook de verkeerde namen!
Hieronder een paar foto’s daarvan. Ik ben dit echt niet gewend van Uitgeverij KOK.

Dit zijn printscreens gemaakt op pagina’s van Bol.com. Maar ook bij Bruna is deze fout te vinden.

een dame een dame een dame een dame
Terug naar de inhoud van het boek.

Boeken van Kim Vogel Sawyer vallen bij mij meestal wel in de smaak.
Een dame op de prairie, is een redelijke originele setting. Postorderbruiden komen vaker in die tijd voor en het is ook niet het eerste boek wat ik er over lees. Maar de situatie eromheen is anders. Ik wil niet te veel uitleggen want dan spoiler ik werkelijk. Maar het is een goede keus.
De dame in dit boek is streng en hooghartig uit angst. Uit gewoonte, want zo zijn de dingen haar geleerd en zo hoort het bij een dame. Dit is een wat ander standpunt van het hoofdpersoon dan ik gewoon ben van Kim.
Langzaam, echt langzaamaan begint ze los te komen. Zich dingen af te vragen en dit ook toe te laten. Later is ze een stuk aangenamer. Maar helaas word er dan minder een inkijkje gegeven in haar hoofd. Dat is jammer.
Verder en aangenaam boek. Heb mijzelf er niet zo in verloren. Maar het was vlot en lekker te lezen.

 

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 10-05-2020
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

 

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.