Ster van geluk – Dani van Doorn*

Ster van geluk

Dit is het eerste verhaal dat ik kan, mag lezen van Dani van Doorn. Andere boeken staan op de nog te lezen lijst. Momenteel doe ik veel andere dingen en lees ik wat minder. Eigenlijk was is bezig met de het tweede deel van Veronia Roth serie. Maar ik had even geen zin in. Wat had ik verder nog op mijn telefoon staan voor onderweg?
Precies een kort verhaal van Dani. De flaptekst leek mij heel leuk. Toen wist ik nog niet echt dat het een kort verhaal was, maar na het openen van het e-book kwam ik er achter.

Flaptekst:
De Nederlandse Selena wordt omwille van een ‘gestolen’ erfstuk gevangen gehouden op een Italiaans kasteel, waar de charmante Alessandro haar het sieraad probeert afhandig te maken. Selina Bergman heeft een stage als edelsmid geregeld in Italië, het land van haar overleden moeder. Maar al op het vliegveld van Genua loopt alles anders dan verwacht. Ze wordt ontvoerd door de razend knappe Alessandro Caldi en naar het kasteel van zijn tante, de gravin de Ravello d’Angelo, gebracht. De strenge oude dame wil een sieraad hebben dat Selena van haar moeder heeft geërfd en goed verborgen bij zich draagt. Het zou een gestolen familiestuk zijn van de gravin. Selena geeft niet toe aan alle druk, al wordt de aantrekkingskracht tussen haar en Alessandro met de dag intenser. Ze blijken overeenkomsten te hebben, maar ook geheimen. Dan stelt ze Alessandro een ultimatum dat alles op scherp zet.

Mijn mening:
Mijn mening over korte verhalen komt weer uit. “Ster van Geluk” heeft een hele sterke basis, maar helaas mis ik het ontwikkelen op een normaal tempo in het verhaal. “t gaat allemaal net iets te vlot. Hadden er hier en daar iets meer weken tussen gezeten was het een stuk geloofwaardiger geweest.
Verder een heerlijke Italiaan, humor, een leuke meid en een Nederlands tintje. Ik las het in een uur. Hooguit 2 uur uit. Ik was op mijn werk dus heb niet in een stuk kunnen doorlezen. Ook het verdere onderwerp is erg leuk en zorgt voor een beetje spanning. Wel vind ik jammer dat haar carrière niet beter naar voren kwam. Ik bedoel, er werd over verteld. Maar verder gebeurd niks meer mee in het verhaal.
Ik ben nu heel benieuwd naar de verdere boeken van Dani, en hoe de langere verhalen zich houden. Wel vind ik da de flaptekst veelste veel onthuld. Puntje van kritiek voor de uitgeverij.

En oh wat vind ik de cover mooi! Heel sprekend met dat gezicht. Beetje de stijl van de witteraven pockets. De boekjes die uitgeven werden toen mijn moeder jong was. en die ik nog steeds heb, want 1 goede verhalen 2. ander taal gebruik dan tegenwoordig. En nu dus 3. de covers zijn vaak gewoon heel mooi (teken)werk.

Heel goed werk deze cover!

 

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 17-08-2020
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

 

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.