IJzerhart – Mara Li*

ijzerhart

De cover is donker, is dat een voorbode van het verhaal? Ieder geval intrigeert de flaptekst mij helemaal. Aan de slag dus met het lezen!

Flaptekst:

De jonge weefster Cliona heeft haar leven lang al last van onheilspellende dromen. Wanneer haar onderkomen door een vreemd ongeluk verwoest wordt, vindt ze onderdak bij de monniken die haar ooit als baby in het woud hebben gevonden. Maar haar leven raakt pas echt in een stroomversnelling als een nieuwe landheer zijn intrek neemt in de nabijgelegen Eikenburcht en zijn oog op haar laat vallen.

Hoewel Heer Declan een charmant en ruimhartig man lijkt te zijn, heeft Cliona toch het gevoel dat hij een duister geheim heeft. Bovendien doet zijn zwijgzame dienstknecht Cú er alles aan om haar weg te jagen. Maar wat als er een oude magie tot leven wordt gewekt en Cliona’s dierbaren in gevaar komen? Zal Cú bereid zijn om aan haar zijde te vechten of zal hij haar verraden?

Een prachtig geschreven fantasyverhaal met als setting het Ierland van de tiende eeuw.

Mijn mening:
Het verhaal begint ene beetje verwarrend. Maar misschien was dat de bedoeling ook wel.
Ook heb ik even moeite gehad met alle namen die best vlot geïntroduceerd worden. Eerder een persoonlijk dingetje, wat mij opgevallen is, als de namen niet zo modern/eenvoudig als Emma.

Maar al snel pakt het verhaal je. De flaptekst verraad in welke tijd het afspeelt en hoewel ik niet heel veel van deze tijd weet, voor mijn gevoel klopt dit met wat geschreven is.

De spanning word vanaf de allereerst bladzijde opgebouwd en verlaat je niet tot aan de laatste bladzijde. Zelfs dan is het nog niet weg, want wat gaat er in de toekomst gebeuren?
Het verhaal is op en top fantasy, dit moet je echt liggen. Lees je het nooit en vind je Harry Potter al niks? Dan kan je dit boek beter links laten liggen. Ik kan zo’n fantasy verhaal op zijn tijd, zeker waarderen

Dit boek hoort bij een blogtour!
ijzerhart

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 04-09-2020
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

Je kan dit boek bij DVP, je lokale boekhandel of bij bol.com bestellen.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.