Tot onze wegen scheiden- Emma Anna*

Tot onze wegen scheiden

Een boek van Emma Anna! en dit is niet het eerste boek van haar dat ik mag lezen en recenseren, en hier kan je verschillende recensies van haar vinden! Laat je me weten wat jij er van vond?

Flaptekst:
Wat als je gevangen zit in je eigen leven?

De eenentwintigjarige Ada woont al haar hele leven in het strenggelovige dorpje Breesden. Wanneer ze een paar weken voor haar huwelijk voor haar studie in Roosendaal moet zijn, ontmoet ze door omstandigheden de jongere Belen, zoon van een Griekse restauranteigenaar. Ze krijgt een baantje als serveerster aangeboden en hoewel ze weet dat haar ouders het nooit zouden goedkeuren, zegt ze ja.

Ada probeert krampachtig haar twee verschillende levens gescheiden te houden tot de grote dag. Vanaf dan zal ze de rol van plichtsgetrouwe echtgenote moeten spelen. Maar naarmate die dag dichterbij komt, trekt ze meer en meer naar Belen toe. Er ontstaat een oprechte en open vriendschap; iets wat ze nog nooit eerder heeft ervaren.

Ada begint te beseffen dat de waarden en normen die ze haar hele leven al met zich meedraagt door Belen in gevaar komen, maar hem en zijn vrije leven loslaten is niet gemakkelijk als ze diepere gevoelens voor hem krijgt. Kan ze een andere weg inslaan als ze tegelijkertijd bang is voor de mensen die haar zouden moeten beschermen?

Mijn mening:
Het boek begint met een naïef meisje die je praktisch gelijk mag. Je vergeet door haar gedrag, dat ze 21 is, want het past eerder bij t gedrag van 17 jarige of zo.

Het is zo geschreven dat, je inleeft en daardoor begrijp je haar beter. Waarom ze dingen doet of niet doet. Soms kwamen de emoties goed binnen en hier en daar vond ik ze wat vlak overkomen.
De biblebelt. Het is nogal stereotype afgebeeld. Maar later in het verhaal merk je dat het niet op iedereen klopt.
Ik ben christelijk opgevoed  en geloof nog steeds en ik snap dat het in ’t verhaal zo loopt. Maar vind het jammer dat Gods onvoorwaardelijke liefde niet word genoemd. Ik weet dat bij sommigen de opvoeding  zo is en dat alles grauw en zwart is. Maar dat is wat mensen ervan maken. Ook lijkt het er nogal op dat, ze het hele geloof heeft los gelaten. En dat kan natuurlijk, t gebeurd helaas vaker en helaas is dat erg jammer. Maar wat mij opviel, is dat niet meer benoemd werd. Niet dat ze het anders doet, of dat ze afkeer van de kerk heeft of. ‘T voelt een beetje vergeten. Persoonlijk vind ik het een gemiste kans. Maar dat is persoonlijk.
Verder vind ik de chemie erg leuk en natuurlijk overkomen tussen Ada en Belen. Ook over ’t leeftijdsverschil tussen hun beiden is een leuke keuze en er word heel luchtig over gedaan. Ada en Belen zijn beiden als character goed en diep uitgebeeld, de andere personen helaas niet zo. Ook erg jammer, het had het boek nog wat extra diepgang kunnen brengen. Het boek heb ik tussendoor gelezen en ik las het graag, al was ’t geen pageturner waar je moet en zou onmiddellijk verder lezen.

Dit boek hoort bij een blogtour!
Tot onze wegen scheiden

Origineel geschreven door Anja de Rijk op 21-09-2020
Deze recensie mag niet zomaar overgenomen worden. Geef een berichtje en vermeld mijn naam.

Je kan dit boek bij DVP, je lokale boekhandel of bij bol.com bestellen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.