Low Carb Avocadopasta

avocadopasta
Soms moet je eten, nuja regelmatig moet je eten, maar soms weet je niet wat je moet koken.
Ik keek dus een beetje in mijn keuken en koelkast rond. én nog eens, en draaide een beetje rond. Letterlijk want ik zat op mijn bureaustoel. Want op één been staan kan best vermoeiend zijn. Veel had ik niet meer. Maar boodschappenlijstje lag al klaar, en een lieve vrouw die ik ken van de tankstelle heeft het voor mij gehaald. Maar ja dat had ik nog niet op dit moment!

Ik vond dus een paar dingen en ik dacht. Ah ja. daar kan ik wel wat mee. En ik gooi meestal gewoon wat bij elkaar. En gelukkig is het meestal eetbaar, en soms is het zelfs héél erg lekker. Waaronder deze avocadopasta!

Ik had dus onlangs wat bij de Penny gevonden en het is best makkelijk nu ik niet zoveel met mijn been kan. En deze Low Carb pasta is er in verschillende soorten. De 2 laagste in aantal koolhydraten heb ik mee genomen. ‘T koste geloof ik 2,99 per verpakking. Niet echt goedkoop, maar er zijn ook duurdere te vinden. Iets verderop vind je een foto van de verpakking. Ik heb ze op het internet gevonden, t lijkt er op dat ze niet naar Nederland verzenden. Maar ik heb ze een email gestuurd of jullie ze via een andere weg kunnen kopen. Stay tuned.

*Meer info van Just Taste! Ze willen heel graag in de Nederlandse winkels liggen, maar dat lukt nog niet zo goed. Ze hebben een Nederlandse verpakking enz. Dus ga naar jou winkel, vraag er naar. Laat de onderstaande foto zien. En vraag of ze bestellen. Dit is voor Just Taste geen enkel probleem en ze kunnen leveren! Als we alle er naar vragen dan lukt het misschien dat ze makkelijker te verkrijgen worden!

Iedergeval heb ik met de dingen die ik vond een lekkere avocadopasta gemaakt en op Instagram enz werd hij goed ontvangen, mensen kregen honger bij het zien van de foto. Mensen vroegen hoe het gemaakt werd en wat er inzat. Dus bij deze heb ik hier op schrift gezet.

pasta

Die ingrediënten waren en zijn voor deze avocadopasta:
* een halve tomaat
* een halve avocado
* 1 a 1 eetlepels zure room
* 1 zakje Edamme bonen
* Geitenkaas
* Lente ui
*  +/- 25 gram Low Carb pasta van Just Taste die ik bij de penny vond. Ik heb 2 soorten gebruikt en gemixt.
* Peper (ik gebruik 4 seizoenen)
* Zout-> Himalaya zout kan ik aanraden
* Knoflookpoederavocadopasta

Bereiding:
Je snijd de tomaat in kleine stukjes, en gooit het in een koekenpan. De helft van de avocado snijd je in de schil in stukjes en je haalt het met een lepel eruit. Je kan alles in de pan doen, of je houd wat achter en gebruikt het als topping. Moet niet, mag wel.
Je husselt het door elkaar in de pan. Je doet naar eigensmaak de kruiden erop.
Ik wilde het meer in een saus vorm dus prakte ik het met de pureestamper tot moes.
Nu snijd je de geitenkaas in plakjes. Ik had niet meer, dus daarom 4, maar doe het lekker naar eigen smaak!
Dit kan je in de zelfde koekenpan doen als hij groot genoeg is, anders haal je er een tweede bij!
Zonder boter, olie etc. bak je ze aan beide kanten goud bruin. Dit gaat niet altijd even snel.
Ondertussen gooi je naar smaak de zure room bij je mengsel van tomaat en avocado.

Dan de pasta, ik wilde beide soorten en heb samen ongeveer 25 gram uit de doos gehaald. De slierten breek ik vooraf in stukken en ik doe ze in een pan. Ondertussen heb ik de waterkoker aangezet, dit dan kokende water giet je er dan bij. Ik zet dan het vuur even aan en wacht dan +/- 5 minuten. Denk ik, time het eigenlijk niet. Als het zacht is, is het klaar. Op de verpakking staat wat anders. Maar het werkt zo prima!
Ondertussen dat je pasta aan t zwemmen is, doe je de Edamme bonen ook in de koekenpan. Dit doe je als laatste,  als ze net als de mijne al klaar zijn om te eten. Wil ze enkel opwarmen 😀
Dan mix ik alles bij elkaar. Even de smaakt checken en eventueel meer kruiden erbij!

Dan vis ja alle pasta uit het water, en ik heb een beetje water in de saus gegooid. Moet niet, maar ik wilde het iets vloeibaarder.
Pasta doe je op het bord. Saus en de bonen eroverheen. De geitenkaas ernaast gedrapeerd. En toen heb ik voor de gezelligheid en de kleur nog wat lenteui geknipt en erop gestrooid net als wat avocado!
Nog wat peper, en knoflook en tadaa!

Nu dit is het recept van de avocadopasta. Maar je kan doen wat jij wil. Geitenkaas zo gebakken smaakt anders en is echt lekker. Dat vind zelfs een vriendin die niet van geitenkaas houd.
Maar heb je het niet in huis, laat het weg en kies bijv. voor spekjes.
Heb je geen lenteui? No problem, laat het weg. Geen zure room? Wel crème fresh? Gebruik dan dat.
Geen Edamme bonen? Gebruik tuinbonen ofzo. Al zijn die wel iets droger van textuur.
Deze pasta blijkt niet te krijgen in NL? Je kan ook Konjacknudln gebruiken. Ik raad je die aan goed te spoelen en en dan vanaf het begin bij de saus te gooien. Ze hebben tijd nodig om de smaak aan te nemen.
Dit is één portie. Wil je voor meer personen koken, dan verdubbel je alles, of driedubbel etc.

Ieder geval hoop ik dat jou avocadopasta precies zo goed smaakt als mijn avocadopasta!

avocadopasta

Ik eet dus al ruim 3 jaar koolhydraatarm, soms eet ik andere dingen ook, om makkelijk te zijn voor anderen. Of omdat iets gewoon zo lekker is en ik het mis. Maar ik kom altijd terug, want ik voel me zo, met dit eten zoveel beter!
Ik ben ondertussen 24 kilo afgevallen. En ik kan je echt zeggen, koken kan zo makkelijk en lekker zijn. Ook met low carb!
Je hoeft geen 3 sterren kok te zijn. En je kan gewoon gebruiken met wat in de kast ligt. Het ergste is wat er kan gebeuren is dat het niet lekker is, maar dan is het nog steeds eetbaar!

Veel plezier!

Ps. Als ik iets niet duidelijk heb geschreven, gewoon laten weten. Dan kan ik het hopelijk beter verklaren 😛

 

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.