Kayn: Vijf stappen van jou – Rachael Lippincott

Adr. Heinen | Vijf stappen van jou, Rachael Lippincott ...

Kan je van iemand houden die je nooit kunt aanraken?
Stella Grant houdt ervan om controle te hebben. Om haar taaislijmziekte te beheersen en de mogelijkheid van longtransplantatie te behouden, moet Stella zes stappen afstand houden met alles en iedereen. Het enige waar Will Newman controle over wil hebben, is het verlaten van het ziekenhuis. Binnenkort wordt hij achttien en kan hij alle apparaten loskoppelen en de wereld zien.

Will is precies waar Stella van weg moet blijven. Als hij alleen al op haar ademt, zou ze haar plek op de transplantatielijst kwijt kunnen raken. Een van hen zou zelfs kunnen sterven. Afstand: zes stappen. Geen uitzonderingen. Maar plotseling voelt zes stappen niet aan als veiligheid. Het voelt als een straf.

Wat als ze een klein stukje van de ruimte konden stelen die hun kapotte longen van hen hebben gestolen? Zou vijf stappen uit elkaar echt zo gevaarlijk zijn als het ervoor zorgt dat hun hart stopt met breken?

Mijn mening:
Ik kwam eens de film “Five Feet Apart” tegen toen ik met een vriendin een film uitzocht. Voordat ik de kans kreeg om te lezen waar de film over ging, was ik al verkocht. ‘Five Feet Apart’ is de verfilming van het boek ‘Vijf stappen van jou’. Nadat ik de film had gezien heeft mijn vriendin gegoogled of er ook een boek van zou zijn, en ja hoor! In het Engels en in het Nederlands waren ze beiden beschikbaar. Ik koos ervoor om het boek in het Nederlands te bestellen want ik wilde eigenlijk wel weten of het boek net zo goed zou zijn als de film.

Inmiddels heb ik het boek gelezen en precies zoals ik al dacht, is het boek zelfs nog beter als de film. Er komen in het boek elementen voor die in de film heel anders worden weergeven wat mij eigenlijk wel verbaasde. Het is wel een echte page-turner, ik vind het heel jammer dat ik ‘m nu al uit heb want ik zat net zo goed in het verhaal. Het duurde maar een aantal dagen waarop ik kleine stukjes las voordat ik ‘m uit had.

Dit boek is een Young-Adult verhaal maar kan natuurlijk door alle leeftijden gelezen worden. Er zit weinig tot geen spanning in het verhaal maar het is een enemy to lover verhaal dus is er wel genoeg opbouwende romantiek. Op sommige momenten was het voor mij wel echt even een traantje wegpinken maar op zich was het niet al te verdrietig.

Het is niet perse een boek met veel moeilijke woorden maar er zijn wel stukjes waar ik persoonlijk even over na moest denken om het te begrijpen. Deels zal dat ook wel komen omdat het verhaal is geschreven vanuit 2 perspectieven. Het ene hoofdstuk staat in het perspectief van Will en het andere in dat van Stella. Hierdoor maakt het sommige momenten lastig om te bedenken waar het nou eigenlijk over gaat.

De inhoud is op sommige momenten lastig te ontcijferen in tegenstelling tot de omslag van het boek. Op de voorkant zie je 2 kinderen met allebei een zuurstofslangetje onder hun neus dus zou je er vrijwel vanuit kunnen gaan dat dat Will en Stella zijn. De kinderen die te zien zijn zij de acteurs die Will en Stella hebben gespeeld in de film.

Even alles op een rijtje:

PLUSPUNTEN:
* mooie duidelijke omslag
* een verhaal dat zo zou kunnen gebeuren
* snel door te lezen

MINPUNTEN:
* geschreven vanuit 2 perspectieven
* Eigenlijk een iets te kort verhaal

BEOORDELING:
Ik- Kayn– geef “Vijf stappen van jou” 4/5 sterren.

GEGEVENS VAN HET BOEK:
Titel: Vijf stappen van jou
Auteur(s): Rachael Lippincott, Mikki Daughtry en Tobias Laconis
Uitgeverij: Volt
Uitgave: Eerste druk, 2019; tweede druk (e-book) 2019; vierde druk, 2020

Je kan het boek kopen via je lokale boekhandel of via bol.com

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.